Friss hírek

2009.11.09. 17:19

Keddtõl már nem csak az okmányirodákban, hanem az APEH-nél is lehet regisztrálni az Ügyfélkapura

<p>Keddtõl már az APEH Központi Ügyfélszolgálatain is regisztrálhatnak az adózók, már nemcsak az Okmányirodákban - áll az adóhatóság hétfõi közleményében. A dokumentum szerint erre egy jogszabályváltozás ad lehetõséget.</p>

Az elektronikus úton történõ adóbevalláshoz nélkülözhetetlen, hogy az adózó regisztráljon, tehát legyen ügyfélkapus azonosítója és jelszava. Ezeket eddig csak az okmányirodákban lehetett beszerezni, de a kormányzati elektronikus szolgáltatásokról szóló jogszabály módosítása november 10-tõl már az adóhatóság is jogosult lesz az elsõ ügyfélkapus azonosító kiadására..

A közlemény szerint minden megyeszékhelyen van mód az APEH központi ügyfélszolgálatain regisztrálni, Budapesten pedig 4 helyen is: 1096, Budapest, Vaskapu u. 33-35., 1139, Budapest, Petneházy u. 6-8., 1144, Budapest, Gvadányi u. 69., 1132, Budapest, Kresz Géza u. 15. Akiknek még nincs ügyfélkapus hozzáférésük, díjmentes az igénylés és akár már a regisztráció napján használhatják az elektronikus ügyintézés szolgáltatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!