Megfogadtuk az olvasó-szerkesztők tanácsait

Megfogadtuk az olvasó-szerkesztők tanácsait
Megfogadtuk az olvasó-szerkesztők tanácsait
Nyíregyháza – Informatívabb lett a Kelet-Magyarország. Többek között így értékelte lapunkat olvasóinknak az a csoportja, melynek tagjai arra vállalkoztak, hogy véleményükkel és tanácsaikkal segítik a napilap elkészítését.  video

Az olvasószerkesztői program három hónapra szólt, így pénteken – a negyedév lejártával – utoljára találkoztunk a lelkes csapattal. Megköszöntük önkéntes munkájukat, melyet mindvégig nagy örömmel végeztek, ők pedig megígérték: ezentúl is tartják a kapcsolatot velünk, és észrevételeikkel, kritikáikkal feltétlenül keresik majd szerkesztőségünket.

A csoport tagjai szerényebbek voltak annál, hogy bevallják: nekik köszönhető a lapban történt néhány változás, de elmondták: remélik, így van. Valóban sokat tettek hozzá a napilaphoz, mert kritikus észrevételeiket figyelembe véve megpróbáltunk változtatni: például jobban ügyelni a cikkekközérthetőségére, több információselemmel kiegészíteni azokat, valamint a címlapotinformatívabbá tenni, és növelni az oldalszámot. Témajavaslataikat is igyekeztünk megfogadni, és ha nem is sikerült mindent megvalósítani, a jövőben ezekről is olvashatnak hasábjainkon.

Első olvasó-szerkesztőink az eltelt negyed év alatt nemcsak segítettek a lapkészítésben, de közelebb is kerültek a Kelet-Magyarországhoz. A találkozások során betekinthettek az újságkészítésbe, és a „mi miért történik” kulisszatitkokba is igyekeztünk beavatni a lelkes csapatot. Mindemellett egymásban is barátokra találtak. Ahogy Fekete Annamária elmondta: nagyon jó volt olyan emberekkel megismerkedni az olvasó-szerkesztő társakban, akik hasonló mindennapi problémákat hasonló módon látnak, mint ő.

Azonban a csoport segítségével nem kizárólag az ő véleményünk jutott el hozzánk: Gacsályiné Takács Ágnes arról számolt be, hogy ismerősök, barátok is kérték: írjon az ő általuk fontosnak talált témákról is. Így a szerkesztésben segítségünkre lévőkön keresztül barátok, szomszédok is üzentek. Az összegzés pozitív: személyre szólóbb, közérthetőbb lett a Kelet-Magyarország.

– Vékony Katalin –