Megfékezték a Dubrovnikot fenyegető erdőtüzet

Dubrovnik
Dubrovnik
Dubrovnik, Spilt – Hétfőre virradóra sikerült a tűzoltóknak megfékezniük a Dubrovnik peremkerületeit fenyegető erdőtüzet – mondta el a Független Hírügynökségnek a spliti magyar konzul hétfőn.

Vujicic Marietta hozzátette: a tűzoltók és a polgári védelem együttesen lokalizálták az “Adria gyöngyszemének” is hívott horvát nagyvárost fenyegető, több mint 25 kilométer hosszan égő tüzet. A tűzoltók munkáját a kedvező széljárás is segítette.

A konzul azt is elmondta: a Dubrovnikban nyaraló magyar turisták egyikének sem esett baja, közülük csak néhányan érdeklődtek arról, hogy mit tegyenek, ha a tűz miatt veszélyben éreznék magukat. Dubrovnik körzetében az utak járhatóak, a nagyváros repülőterén is zavartalan a légiközlekedés.

Dubrovnikban vasárnapról hétfőre virradó éjszaka szólaltak meg a tűzjelző szirénák, a polgármester pedig szükségállapotot hirdetett a két napja tartó erdőtűz miatt. A lángokkal több mint 200 tűzoltó küzd, közülük közel harmincan megsérültek az oltás közben.

Előzmény:

Már Dubrovnikot fenyegetik a lángok 
Durovnik – Szükségállapotot hirdettek a horvátországi Dubrovnikban, miután a szombaton keletkezett erdőtűz vasárnap éjszaka elérte a város peremkerületeit. A lángok elfojtása