Megérkeztek a Jegesmedvék Finnországba

Akt.:
Megérkeztek a Jegesmedvék Finnországba
Megérkeztek a Jegesmedvék Finnországba - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
A Jegesmedvék csapata rendben megérkezett Finnországba, és a csütörtök esti órákban Vaasat is „bevették”.

A repülés Budapestről Helsinkiben igen jó hangulatban telt. A fiúk jókedve színt vitt az utazásba, a többi utas gyakran pillantgatott hátra, amikor egy nagyobb nevetéshullám végig futott a társaságon. Repkedtek a poénok – gyengébbek és jobbak egyaránt –, és a viccek középpontjában eleinte Orosz Szilveszter és Miskolczi Márk állt, miután kiderült, hogy ők most repülnek először életükben. A kétórás repülés gyorsan elszállt – szó szerint –, amelynek végén a finom landolást óriási vastapssal fogadták a fiúk, ismét magukra vonva az utazó közönség élénk érdeklődését. A hangulatra tehát nem lesz panasz, ha csak ezen múlna a győzelem, sok gondja nem lenne a Jegesmedvéknek.

A többszáz kilónyi felszerelés összeszedése után a csapat kilépett a reptér épületéből az esős Helsinki felhős ege alá. Az otthoni kellemes hőmérséklet után többen is fázósan húzták össze kabátjukat, de hát ez Skandinávia. A buszvezető – aki természetesen folyékonyan beszélt angolul – gyorsan előkerült, és a Macik nekivágtak a közel hatórás útnak Vaasaba. Ám két perc múlva kiderült, hogy azonnal vissza is kell fordulni, mert három játékos – nevüket fedje jótékony homály – bizony lekéste az indulást, de végül mindenki meglett.

A vendéglátók szendvicsekről és gyümölcsökről is gondoskodtak a buszon, ám az út így is nagyon hosszúnak bizonyult. Helyi idő szerint este fél 10-kor ért a busz a Vaasa Arenahoz, és a Macik rögtön birtokba is vették a nekik kiosztott öltözőket. Ezután egy gyors terepszemle következett, ahol kiderült, hogy a központi mellett további két szabványméretű gyakorlópálya is a helyi hokisok rendelkezésére áll, és a késői időpont ellenére mindhárom tele volt. A vacsora után a – hosszú, csaknem 14 órás úttól kicsit elcsigázott – csapat elfoglalta szállását a Vaasa belvárosában található Radisson Blu szállodában. Holnap pedig következik az első meccs a házigazda Vaasa Sport ellen.