Megérkeztek a diósgyőri adományok Kárpátaljára

Megérkeztek a diósgyőri adományok Kárpátaljára
Miskolc – Kedden, közel egy hónapos szervezés után sikerült célba juttatni az adományokat.

A diósgyőri Szervezett Szurkolói Csoportok által, április közepén meghirdetett gyűjtés keretében 470.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni a kárpátaljai rászorulók javára. A végösszeget figyelembe véve igyekeztünk olyan közösséget találni ahol a legjobban fel tudjuk használni ezt az összeget. Így esett a választás Halábor településre, ahol 370.000 Ft értékben ,a település valamennyi lakójának, 305 családnak – több mint 600 embernek – tudtunk alapvető élelmiszerekből álló csomagokat összeállítani.

1

Halábor település lakói korábban soha semmilyen támogatást nem kaptak még, így akciónkkal szerettük volna az itt élőknek jelezni, hogy az Anyaországban élőknek minden elszakított területen élő magyar honfitársunk számít. Ahogy a gyűjtés során Szanyi György lelkész is megfogalmazta „Nem a kg liszt a legnagyobb segítség, hanem az a reményt adó tudat, hogy gondolnak ránk a többiek nehéz helyzetünkben.”

100.000 Ft értékben támogattuk az épülő református parókia és közösségi terem költségeit, ezáltal maradandó „nyomot” hagyva a településen. A helyiek kérésére hamarosan eljuttatunk egy DVTK címeres nemzeti zászlót is a településnek, melynek a közösségi teremben lesz a végső helye.

6

A gyűjtésben való segítségért és együttműködésért köszönettel tartozunk a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak, Osgyán Dániel ügyvezető igazgatónak, Szanyi Györgynek, a Borzsovai Református Gyülekezet lelkészének és a halábori presbitereknek.

A behívók elől menekülő fiatalok, a frontra vezényelt életerős magyar férfiak, a kormány által támogatott donyecki betelepülők és az egyre kilátástalanabb gazdasági helyzet arra kötelez minket, hogy lehetőségeinkhez mérten a jövőben is támogassuk az elcsatolt területeken élő testvéreinket, hiszen Minden magyar felelős, minden magyarért!


Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik támogatták kezdeményezésünket:

  • Gyűjtés a DVTK-Videoton mérkőzésen: 138.780 Ft
  • Gyűjtés az Aluinvent-DVTK-Sopron mérkőzésen: 25.745 Ft
  • Utalások a számlaszámra: 31.000 Ft
  • DVTK labdarúgók: 10.500 Ft
  • Diósgyőr- Futball Club Kft.: 100.000 Ft
  • Szervezett Szurkolói Csoportok: 163.700 Ft