Megérkezett végre a tavasz hírnöke

Akt.:
Lábas Viki, a zenekar énekesnője
Lábas Viki, a zenekar énekesnője - © Fotó: Racskó Tibor
Budapest – „Áttör a jégen a gyenge virág / Te se másoktól várd a csodát.” Megjelent a fiatal folk-pop zenekar, a Margaret Island legújabb dala. A Junior Artisjus díjjal frissen kitüntetett csapat jelenleg harmadik nagylemezén dolgozik, a készülő anyagról elsőként a Hóvirágot lehet meghallgatni – olvasható a Gold Record zenei menedzsmentügynökség közleményében.

– Az új lemez a nyitottság, a megújulás köré épül, sok különböző gondolat összefonódása. Az eddig megszokott akusztikusabb hangzás mellett bátrabb, frissebb és bevállalósabb dalokkal is készülünk – hangsúlyozta Lábas Viki, a zenekar énekesnője, hozzátéve: a változások mellett izgalmas együttműködésekre is számíthatunk tőlük.

Szeretnénk megmutatni a közönségünknek, hogy min dolgozunk; a teljes lemezre még várni kell, de egy törékeny, mégis „harcos” kis virág elsőként tör a napra, ez a Hóvirág.”

A közlemény kitér arra is, hogy a zenekar alkotói munkával megszakított bolyongása márciusban folytatódik. Újra tőlük lesznek hangosak a vidéki klubok, a régi kedvencek mellett pedig már az új dalokkal is megpróbálnak mosolyt csalni az arcunkra.

– Alig várjuk a tavaszt, hiszen idén mi nyithatjuk meg május 3-án az ország legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot. A tavalyi évben kétszer is „örömzenéltünk” itt több mint négyezer embernek – meséli Füstös Bálint, a zenekar gitárosa.

A bensőséges hangulatért

– Sokat értünk, utaztunk és tapasztaltunk az elmúlt pár évben. A szívünk ugyanúgy a helyén maradt, és továbbra is az „egyszerű a nagyszerű” számunkra. A zenekart kedvelők száma egyre csak nő, és mi is próbálunk felnőni a feladathoz, hogy a nagyobb tömegek szórakoztatása mellett megtaláljuk a szintén ugyanannyira fontos intim hangulatot, közeget. Ezért a tavaszi turnén néhány kisebb klubba is ellátogatunk, ahol eddig még nem volt alkalmunk zenélni: Kaposvárra, Hajdúszoboszlóra – teszi hozzá Törőcsik Kristóf basszusgitáros.

HBN