Megérkezett Pécsre José Carreras

Magánrepülőjével kedden este megérkezett Pécsre José Carreras. A világhírű tenor különleges biztonsági intézkedések között szállt le a pogányi reptéren. Rendőri felvezetéssel és testőreivel együtt azonnal autóba ült és a szálláshelyére a belvárosba hajtott.

A sztár friss gyümölcsöt, kávét, teát, vízforralót, energiaital és illatmentes virágot kért a szobájába. Azt kérte továbbá, hogy a hálójában teljes legyen a sötétség, hogy nyugodtan tudjon aludni.

Augusztus 30-i koncert előtt a világhírű művész bejárja Pécsett és környékét. A világhírű tenor, Sabina Puertolas fiatal szopráncsillaggal lép fel augusztus 30-án a pécsi Expo Centerben.

José Carreras pécsi programjában a népszerű operaáriák mellett, spanyol és nápolyi dalok is felcsendülnek. Az est címe – “Mediterrán est”, ami egybecseng a város szlogenjével, miszerint “Pécs a mediterrán hangulatok városa”. Ilyen világsztár még soha nem járt a régióban.

Napjaink egyik legkeresettebb tenoristája Placido Domingo 2003-as felfedezettjével ad koncertet Pécsett. Sabina Puertolas még soha nem járt Magyarországon korábban. A koncertet José Carreras unokaöccse, José Giménez Carreras dirigálja majd. Az esten közreműködnek a Pannon Filharmonikusok és pécsi kötődésű énekesek.

A világsztár 6800 néző előtt tarthatja meg a koncertet az Expo Center Pécs kiállítási és rendezvényközpontban augusztus 30-án.