Megérkezett az utolsó Skoda villamos

Akt.:
Megérkezett az utolsó Skoda villamos
Miskolc – December 22-e nagy nap volt az MVK Zrt. és a Zöld Nyíl Villamos Projekt életében, hétfőn este 8 órakor ugyanis megérkezett az utolsó, a 31-ik Skoda villamos is Miskolcra. Tekintse meg az eseményről készült fotókat és videót!


Az új jármű érkezésének tiszteletére ünnepséget szerveztek az MVK telephelyén. Éppen úgy, mint 2013. július 2-án, amikor többnapos utazás után hajnali három órakor átlépte Miskolc határát a legelső Skoda villamos. Akkor a város határában és az MVK Zrt. telephelyén több mint százan várták, fényképezték, videózták a járművet. Arra azonban egészen az idei év januárjáig várni kellett, hogy az utasok ki is próbálhassák, hiszen forgalomba helyezés előtt próbafutásra volt szükség. Egészen pontosan tízezer kilométert kellett utasok nélkül megtennie a villamosnak, ami körülbelül akkora táv, mintha Miskolctól Los Angelesig futott volna a szerelvény. A próbafutás után eljött a várva várt nap, januárban a miskolciak birtokba vehették az új villamost.

Ami gyorsan a miskolciak szívébe lopta magát, az első időkben olyannyira népszerű volt, hogy sokan inkább elengedték a régi villamosokat, vártak arra, hogy az újjal utazhassanak.

Forgalomban

Az első jármű forgalomba helyezésekor lapunk munkatársai is felkéredzkedtek a villamosra, a telephelytől egészen Felső-Majláthig és vissza teszteltük a miskolciak első „zöld nyilát”. Majd az első járművet követte a többi: február 3-án a második Skoda is forgalomba állt. Június 13-án pedig a 4., 5. és 6. is, ezt követően pedig, október első felében további öt Skoda villamos állt az utasok rendelkezésére. A 610, 611, 612, 613, 614–es pályaszámú villamosok december 12-től álltak forgalomba, így már 15 modern villamos róhatta a köröket Miskolc sínjein. December 19-én újabb öt villamost adtak át az utazóközönségnek. Most, hogy az utolsó járműt is leszállította a gyár, 2015 első negyedévében Miskolc régi villamosait leválthatják az új Skodák.

ÉM-NSZR