Megérkezett a segélyszállítmány

Megérkezett a segélyszállítmány hétfőn, késő délelőtt Székelyudvarhelyre – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője.

Összesítés
A magyar kormány eddig 160 millió forintnyi segélyt juttatott el az árvíz sújtotta romániai magyar településeknek. László Boglár kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján elmondta: a délelőtt megérkezett szállítmány értéke 73 millió forint.
A múlt hét közepén küldött adományok után újabb segélyszállítmány indult vasárnap Budapestről Romániába. A nyolc járműből álló konvoj egyebek mellett élelmiszert és szivattyúkat vitt az árvízkárosultaknak.

A szállítmányt az egészségügyi és a környezetvédelmi minisztérium, a főváros, illetve a katasztrófavédelem adományaiból állították össze, értéke 73 millió forint.

Az egészségügyi tárca gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket ajánlott fel.

A környezetvédelmi minisztérium egy komplett tábori konyhát, szivattyúkat és négy motorcsónakot küldött, a Fővárosi Önkormányzat pedig élelmiszert, tápszert, takarókat és hálózsákokat. A katasztrófavédelem adományában 15 szivattyú, egy vegyi elhárító autó és gumicsizmák vannak.