Megérkezett a nagy havazás Miskolcra

Akt.:
Megérkezett a nagy havazás Miskolcra
Megérkezett a nagy havazás Miskolcra - © Fotó: Cziffra Andrea
Miskolc – Pénteken hajnalban megérkezett a beígért nagy mennyiségű hó Miskolcra, és egész nap továbbra is intenzíven esik, a lehullott csapadék mennyisége már eléri a 10 centimétert. A havazás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben, az Északi-középhegységben 25-30 centiméternél is több hó hullhat. Miskolcon folyamatos az utak és járdák síkosságmentesítése.

Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak hóeltakarításán és szórásán péntek hajnaltól teljes kapacitással, 10 munkagéppel dolgozik a Miskolci Városgazda. Közterületeken is 350-en végeznek kézi hóeltakarítást. A hóeltakarításnál és a síkosságmentesítésnél elsőként a rendőrségtől, a mentőktől, a katasztrófavédelemtől, valamint a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművezetőitől érkező jelzések kerülnek teljesítésre, ami általában a nagy forgalmú közösségi közlekedéssel érintett utak, a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak gépi szórását, nagyobb hó esetén ekézését, kotrását jelenti.Amikor a kiemelt útvonalakon a hó eltakarítása és csúszásmentesítése megtörtént, kerülhet sor gyűjtőutakra, meredek és forgalmasabb mellékutcák síkosságmentesítésére – tájékoztatta portálunkat Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

dsc_0075Fehérbe öltözött Miskolc | Fotó: Cziffra Andrea, további képek itt >>>

A közterületek és villamos-, valamint buszmegállók kézi síkosságmentesítését közfoglalkoztatási program keretében dolgozó munkatársakkal és a társaság tulajdonában álló kisgépekkel végzi a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A munkavégzésnél elsőbbséget élveznek a gyalogátkelőhelyek, lépcsők, rámpák takarítási munkái, valamint a villamos- és buszmegállók síktalanítása. Jelenleg is több mint 350-en végeznek hóeltakarítási munkát a város közterületein, amely ha szükséges jelentős létszámmal délután és a kora esti órákban is folytatódik.

A Hóügyelet továbbra is fogadja a lakossági bejelentéseket is a 06-70-685-2000 telefonszámon vagy a hougyelet@varosgazda.hu címen, de arra kérjük a bejelentőket, legyenek figyelemmel arra, hogy a katasztrófavédelem, mentők, rendőrség jelzései, valamint a nagy forgalmú utak és a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak elsőbbséget kapnak a munka során! – áll a Miskolc Holding Zrt. közleményében.

Közösségi közlekedésről friss információt az MVK Zrt. Facebook oldalán találnak.Baleset történt a 3-as számú főúton Szikszón

Baleset történt a 3-as számú főúton Szikszón

Szikszó – Két gépjármű ütközött össze Szikszó belterületén péntek délelőtt.

 

Szalagkorlátnak ütközött egy teherautó az M3-as borsodi szakaszán

Szalagkorlátnak ütközött egy teherautó az M3-as borsodi szakaszán

Miskolc/Oszlár – Szalagkorlátnak ütközött egy teherautó péntek reggel az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Oszlár térségében, a gépkocsi vezetője megsérült.

Csúszósak az utak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Csúszósak az utak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az utakra leesett, illetve lefagyott csapadék jelentősen befolyásolhatja a biztonságos közlekedést.
Baleset az M3-as autópályán

Baleset az M3-as autópályán

Miskolc – A sztráda miskolci lehajtójánál egy személygépjármű a szalagkorlátnak ütközött.

 

 

Hideg idő - Másodfokú riasztások az ónos eső miatt

Hideg idő – Másodfokú riasztások az ónos eső miatt

Budapest – Az ónos eső miatt az ország középső sávjában több megye járásaira már a másodfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnalban. Az érintett területeken a következő órákban a tartós ónos eső miatt jégpáncél alakulhat ki az utakon. A rendőrség és a katasztrófavédelem fokozott figyelmet kér az útnak indulóktól.

Veszélyes a kapucni

Veszélyes a kapucni

Miskolc – Az autósoknak fel kell készülniük a téli közlekedés viszontagságaira, főleg, ha hosszú útra indulnak.

 

Hideg idő - Csapadékosan indul a hétvége, néhol 10-20 centi hó is hullhat

Hideg idő – Csapadékosan indul a hétvége, néhol 10-20 centi hó is hullhat

Budapest – Csapadékosan indul a hétvége, ónos esőre is készülni kell, emellett sok eső és hó várható: néhol 10-20 centi hó is hullhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint kezdetben a leghidegebb órákban is fagypont körül alakul a hőmérséklet, de átmeneti enyhülés után a hét végére ismét mínusz 10 Celsius-fok alatt alakulhatnak a minimumok.

hirdetés


hirdet�s