Megérkezett a kormányprogram az Országgyűlésbe

Budapest – Szombat délután, nem sokkal 15 óra után Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője leadta az Orbán Viktor által aláírt kormányprogramot az Országgyűlés épületében.

19.21: Kormányprogram – “Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat!”
A demokratikus normákba vetett hit megingását Magyarországon az elmúlt 8 év szocialista kormányzására, illetve a 2006-os történésekkel kapcsolatos szocialista politikára vezeti vissza a Nemzeti Együttműködés Programja. A dokumentum szerint hiteles, őszinte, a választópolgárok bizalmára épülő kormányzást terveznek.19.17: Kormányprogram – “Itt az idő, hogy megteremtsük a szociális biztonságot!”
A szociális biztonság területén nyolc kiemelt rész köré fonja programját az Orbán-kormány: a családok erősítése és a gyermekvállalás támogatása, az idősek tisztelete, megbecsülése és biztonsága, a fogyatékossággal élők helyzetének javítása, a szociális, gyermekjóléti szolgáltatások fejlesztése, a cigányság körülményeinek javítása, beilleszkedésük elősegítése, a nyomor enyhítése, az otthonteremtés, a lakhatás támogatása, végül az ifjúság és a sport.19.01: Kormányprogram – “Itt az idő, hogy megmentsük az egészségügyet!”
Az új kormány elsődleges dolga lesz az egészségügyben a rendezetlen viszonyok felszámolása és a kiszámíthatóság megteremtése – áll a kormányprogram egészségügyről szóló fejezetében.18.35: Kormányprogram – Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot
Az Orbán-kormány programjának legnagyobb fejezete a gazdasági elképzeléseké.17.51: Kormányprogram – Itt az idő, hogy újra rend legyen az országban
Több rendőrt, a rendőröknek több fizetést és több eszközt ígér a szombaton közzétett kormányprogram.16: 53: Kormányprogram: A Nemzeti Együttműködés Programja
Szombat délután felkerült az Országgyűlés honlapjára a leendő Orbán-kormány programja, a Nemzeti Együttműködés Programja.16.05: A Nemzeti Együttműködés Programja címet viselő dokumentum a rendszerváltás óta az első, amely teljes egészében tartalmazza a választási programot – mondta az esemény utáni rövid sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A Fidesz szóvivője elmondta, gyökeres változások várhatók a kormányzati munkában, Orbán Viktor világossá tette, hogy azt fogja végrehajtani, amire felhatalmazást kapott a választáson. A választók úgy döntöttek, hogy a nemzeti együttműködés rendszerét akarják, ami az alapja az erős Magyarország megteremtésének – hangsúlyozta Szijjártó.

A kormány a nemzeti ügyeket fogja képviselni, amelyek a rend, munka, otthon, család és egészség – mondta Szijjártó Péter. A kormányprogram konkrétumokat tartalmaz – tette hozzá. Kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy benne van az adócsökkentés és a lehető legegyszerűbb adózás célja is, bár e téren konkrétumok a Varga Mihály, a Miniszterelnökséget majdan vezető államtitkár irányításával készülő költségvetési tényfeltárás után várhatók.

– Független Hírügynökség –