Megenyhül az idő

Megenyhül az idő
Az Appennini-félsziget felett egy sekély ciklon örvénylik, ez előtt dél felől egyre enyhébb, de kissé nedvesebb légtömegek áramlanak a Kárpát-medence térségébe. Bujdosó Bence előrejelzése

Keddenreggel erősen felhős lesz az ég, de csapadék nem valószínű. Több helyen párás, foltokban ködös lesz a levegő. Gyenge marad a délkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 3 fok között alakul.
Délután is sok felhő lesz az égen, csak kevés napsütésre lehet számítani. Ugyanakkor továbbra sem valószínű csapadék. Gyenge lesz a délkeleti szél. A hőmérséklet napközben 12, 13 fokig emelkedik.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, kevés napsütéssel, és csapadék nélkül. A reggeli pára- és ködfoltok délelőtt gyorsan feloszlanak. Gyenge lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet reggelre 1 és 3 fok közé csökken, délután 14, 15 fokig emelkedik.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, többórás napsütésre mindenhol készülhetünk. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél gyakran megélénkül. A hőmérséklet reggelre 3 és 5 fok közé csökken, délután 14 és 16 fok közé emelkedik.

Péntekenváltozóan felhős lesz az ég, többórás napsütésre mindenhol készülhetünk. Csapadék nem várható. Mérsékelt, a kora délutáni órákban többször élénk lesz a nyugati szél. A hőmérséklet reggelre 6 és 8 fok közé csökken, napközben 16, 17 fokig emelkedik.

Szombatonkevés felhő lesz az égen, sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem várható. Gyenge lesz a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet reggelre 4 és 6 fok közé csökken, délután 14 és 16 fok közé emelkedik.

Vasárnaptól csapadékosabbra fordul az időjárás.