Helyi közélet

2011.07.16. 13:01

Fekvőrendőrökre félmillió forint

Miskolc - Van akit zavarnak a fekvőrendőrök, s van, akit nem. A fekvőrendőrök mindenesetre szaporodnak.

Miskolc - Van akit zavarnak a fekvőrendőrök, s van, akit nem. A fekvőrendőrök mindenesetre szaporodnak.Az egyik levelezőnk a kórház környéki fekvőrendőrök miatt a mentőkért és a mentőautókban fekvő súlyosan betegekért aggódik levelező fórumunkon, az Agorán. Egy másik azt állítja, hogy a Balogh Ádám utcában mindössze néhány, autóval nem, vagy csak ritkán közlekedő lakos kedvéért egyirányúsították az utca egy részét és miattuk építenek be fekvőrendőröket is. Az átalakítást kidobott pénznek tartja.

Fő a biztonság

Megkérdeztük a mentők regionális orvosigazgatóját: zavarják-e munkájukban a fekvőrendőrök, indokolatlannak érzik-e a kihelyezésüket az adott utcában. Dr. Breitenbach Géza kijelentette: a Mentőszolgálatot a közlekedés biztonságát szolgáló fekvőrendőrök sehol sem zavarják, így a Balogh Ádám utcában sem.

Dobos Tímeától, a polgármesteri hivatal szóvivője azt tisztázta: az adott terület önkormányzati képviselőjét az ott élők keresték meg azzal, hogy ne csak a 30 km/órás tábla legyen kitéve, hanem fekvőrendőrrel is "kényszerítsék" lassításra az autósokat. A hivatal csak azt vizsgálta, hogy jogszabály nem tiltja a fekvőrendőr kihelyezését, ugyanis eleve csak 30-cal lehet ott közlekedni, amit sokan nem tartottak be. Leszögezte: "Sem az egyirányúsításnak, sem a fekvőrendőr kihelyezésének nem volt tehát akadálya, és az ott élők többségének kérésére történt."

Csak jó lehet?

A terület önkormányzati képviselőjét, Eperjesi Erikát kérdezve kiderült: ugyan nem győződött meg arról, hogy a többség nevében jár el a lakó, aki visszatérően kérte tőle és a jegyzőtől is a fekvőrendőrök elhelyezését, viszont a kérelmező ezt állította. – Miután a környéken több utcát is elláttak már e forgalomlassító eszközzel, úgy gondoltam, hogy ez jó dolog. A városüzemeltetési osztály szakembereivel is konzultáltam, akik azt mondták, hogy forgalomtechnikai okokból is indokolt a beruházás – mondta a képviselő. Mindezek őt meggyőzték, s a megvalósításhoz rendelkezésre bocsátott képviselői alapjából fél millió forintot.

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában