Megemlékezés Dombrádon

Megemlékezés Dombrádon
Dombrád – Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején, nemzetőr zászlóalj alakult megyénkben. Ő rájuk, s többi a harcokban elhunyt magyar katonákra is emlékezünk ezen a napon.

– A márciusi ifjak megérdemlik, hogy országunk nagy történelmi alakjai közé soroljuk őket. Az ő harcuk nem volt hiába való, s ezt ünnepeljük együtt, Magyarokként. A Basteille lerombolását, Franciaországban együtt ünnepli mindenki, s nekünk is így kell megemlékeznünk Kossuthról, Petőfiről és kortársaikról.

Bár kevesen tudják, de megyénk is jeleskedett az akkori történésekben. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején, nemzetőr zászlóalj alakult az itt élőkből. Ő rájuk, s többi a harcokban elhunyt magyar katonákra is emlékezünk ezen a jeles napon. – mondta el ünnepi beszédében Kozmáné Kasza Veronika a város polgármestere.

A március  15-ei ünnepséget a város művelődési házában tartották, ahol a beszéd után a dr. Bereczky Zsigmond Református Általános iskola diákjai műsorát nézhették meg a jelenlévők. A nebulók a kor jelentős alakjait, és azok cselekvéseit elevenítették fel. Az előadást követően a városvezetése, koszorút helyezett el, Kossuth Lajos szobránál.

– Kiss-Takács Béla –