Megemelnék picivel a színvonalat a vasutasok

Megemelnék picivel a színvonalat a vasutasok
© Fotó: ÉM/archív
Miskolc – Az MTK Budapesttel játszik szombaton 17 órától az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

A miskolci zöld-fehér hölgyek dupla fordulót tudtak le a múlt hét végén, mind a két találkozó ugyanazzal a végeredménnyel zárult: január 29-én az Újpesti TE nyert 3:0-ra a Csokonai úti csarnokban, míg január 31-én a Budaörs intézte el ugyancsak 3:0-ra a vasutasokat.

– Ezen kettős terhelés miatt a hétfői nap pihenő volt a lányok számára – jelezte Kerekes Attila, az Albrecht-MVSC-MVSI edzője. – Kedden egy új helyszínen funkcionális erőnléti edzésen vett részt a csapat, azt követően pedig a megszokott helyen tréningeztünk.

Figyelni Kmezicre

A bajnokság 19. fordulójában a pontvadászat jelenlegi hatodikja, az MTK Budapest vendégeskedik a sereghajtó miskolciak otthonában.

– A már jelzett ok miatt nem öt, hanem négy nap alatt igyekeztünk felkészülni a jó erőkből álló MTK elleni meccsre – fogalmazott Kerekes Attila. – Egy-két betegség hátráltatta a munkánkat, de azon voltunk és vagyunk, hogy ezen túllendüljünk. A csütörtöki edzésen felhívtam a figyelmet azokra a dolgokra, melyekre ügyelnünk kell: a kék-fehérek talán legkiemelkedőbb röplabdázója a feladó-átlót játszó Tamara Kmezic, aki magas, jól helyezi a labdát.

Kulcsmomentum lehet tehát az, hogy őt mennyire tudjuk levédeni, valamint hogy a saját nyitásfogadásokból milyen támadásokat tudunk végrehajtani. Bár az előző két meccs 0:3 lett, azért a játékunkban voltak biztató jelek, és az ezeken hozott színvonalat kellene még egy picit feljebb emelni úgy, hogy azon gyermeteg hibákat, amiket elkövettünk minimálisra szorítsuk. Az MTK az ottani mérkőzés elején beindult a 7–8 méterről leadott szerváknak köszönhetően, viszont nálunk, a mi termünkben nincs ilyen távolság az alapvonal, illetve a fal között, ezért vélhetően kevésbé lesznek hatékonyak a nyitásaink.

Bár voltak kísérletek rá, most már úgy néz ki, hogy nem igazol sem külföldről, sem máshonnan játékost az Albrecht-MVSC-MVSI.

– Igen, a folytatásban is azok lesznek akik eddig becsülettel csinálták a dolgukat. Valamint az a három tatai lány, aki, amikor kellett és kértem, jöttek, legközelebb két hét múlva Kaposváron számolok, számolhatok velük – mondta még Kerekes Attila.

ÉM-MI


Továbblépő serdülők

A felnőttek szakvezetője arról is tájékoztatást adott, hogy a klub serdülő csapata bejutott a legjobb 12 közé a korosztályos bajnokságban.

– Összesen négy tornán vettek már részt a lányok, két kört játszottak az alapszakaszban, kettőt a középszakaszban – árulta el Kerekes Attila. – Jelenleg várjuk a sorsolást, amelyen 3 darab 4-4 csapatos csoportot alakítanak ki, és amelyekből a legjobb kettő-kettő fog bekerülni a fináléba. Örülünk ennek a dolognak, gratulálhatunk a lányoknak és Leidgeb László edzőnek.

hirdetés
hirdet�s