Megegyeztek a fáradt belgrádi rendőrök a belüggyel

Sikerült megállapodniuk a belgrádi rendőrök képviselői a szerb belügy vezetőivel az egyenruhások munkaidejéről. A rendőrök azt követelték, hogy ne kelljen többet dolgozniuk, mint amennyit a rendőrségről szóló jogszabály maximumként előír. A szerb fővárosban szombatra virradóan nem szálltak ki munkavégzésre a járőrök. Arra panaszkodtak ugyanis, hogy fáradtak, elcsigázottak, és a stressz is kimerítette őket. Az egyezség után azonban az egyenruhások jelezték: biztosítani fogják a szombati sporteseményeket, mint ahogy arról még korábban szó volt.

Az egyenruhások azt követelték feletteseiktől, hogy tartsák tiszteletben a rendőrségről szóló törvényt, ne kellejen több órát dolgozniuk, mint amennyit maximumként a jogszabály előír. Másik követelésük, hogy ne indítsanak fegyelmi vizsgálatot a tiltakozó akciót megszervező kollégáik ellen.

A törvény havi 174 órás munkaidőt irányoz elő a rendőrség alkalmazottai számára. Jelenleg a belgrádi rendőrség tagjai 230-260 órát is dolgoznak havonta. A rendes napi tevékenység mellett ugyanis rendkívüli feladataik is vannak: a rendezvények, nagygyűlések, mérkőzések biztosításában vesznek részt.