Megegyezett a Kálvin téri árusokkal a főváros

Peren kívüli egyezséget kötött a Kálvin téri kereskedőkkel a főváros – mondta el hétfőn a Független Hírügynökségnek Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. Azt, hogy a nyolc vállalkozó mekkora összegért hagyja el az aluljárót, nem árulta el.

Az aluljáróban működő üzlethelyiségek bérlői nem voltak megelégedve azzal az összeggel, amit a négyes metró építése miatt kaptak volna, ezért beperelték a BKV-t, a fővárost, illetve a közterület-fenntartót. Nyolcból három vállalkozóval már korábban sikerült megegyezni, az utolsó három bérlő pedig a napokban állt el a további követelésektől – mondta Hagyó Miklós hétfőn.

Azt, hogy az utolsó három árus végül mekkora összeg fejében állt el a pereskedéstől, a főpolgármester-helyettes nem árulta el. Egy biztos, összesen nem kapnak annyit, mint amennyit az első körben egyenként kértek – tette hozzá.

A jogi huzavona már nyolc hónapja tart, az elhúzódó pereskedés azonban sem a bérlőknek, sem a fővárosnak nem tett volna jót. Az árusoknak ugyanis október végén már kártalanítás nélkül kellett volna elhagyniuk az aluljárót, az állomásnak pedig szerkezetkészen kell várnia a 4-es metró alagútfúró pajzsait.