Megdőlnek a tavalyi hőmérsékleti rekordok? Elárulta Dávid Mihály, hogy milyen idő vár ránk 2019-ben!

Akt.:
Megdőlnek a tavalyi hőmérsékleti rekordok? Elárulta Dávid Mihály, hogy milyen idő vár ránk 2019-ben!
© Illusztráció: http://tungelstadailyphoto.blogspot.com
Nyíregyháza – Készüljön fel mindenki, most jön a hideg, de hogy utána milyen idő vár ránk? A nyíregyházi vízépítő mérnök, Dávid Mihály elárulta!

A 2018-as Dávid-naptár szinte pontról pontra megvalósult: ahogy jósolta, valóban február elején volt a leghidegebb, valamint július közepén és augusztus végén a legmelegebb. A vénasszonyok nyara pedig igen hosszú volt, és már december elején beköszöntött a fagyos idő. De mi vár ránk 2019-ben?

– A tél leghidegebb napjaira január első hetében és február 12-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé – mondta a Ripostnak Dávid Mihály. – Március első napjaiban ismét hidegre fordul majd az idő, éjjel még lehetnek fagyok. Az előrejelzésem és a számításaim szerint március 5-én hirtelen érkezik meg hazánkba a tavasz.

Dőlhetnek a hőségrekordok

Dávid Mihály szerint már júniusban is mehetünk nyaralni, mert már a hónap elején megérkezik a nyár, ami ráadásul igen forró lesz, vélhetően megdőlnek majd a tavalyi hőségrekordok.

– Hullámzó lesz az év, minden hónapban lesz egy nagyon meleg és egy nagyon hideg időszak, de július eleje is strandidőt tartogat. Kevés lesz az eső, számításaim szerint négy év múlva várható csapadékos nyár, addig viszont a mezőgazdaságból élők bosszankodhatnak – mondta a Ripostnak a mérnök.

Ami pedig a továbbiakat illeti: Dávid Mihály szerint enyhe őszre, de igen kemény télre kell majd számítanunk.

– Novemberben átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: egyre inkább hűl majd a levegő, végül megjelennek az éjszakai fagyok, és nappal sem lesz tíz foknál magasabb csúcshőmérséklet. A decemberi hideghullám 12-13-án várható, Luca napjára, ekkor akár -8, -9 fok is lehet nappal – mondta az időjós.

Forrás: ripost.hu


Nyíregyháza - Még a legnagyobb tudású meteorológusok se mernének olyasmire vállalkozni, amire a nyíregyházi Dávid Mihály, aki egy évre előre prognózist készít arról, milyen időjárás várható az előttünk álló tizenkét hónapban. Végzettségünk nem feltétlenül határozza meg későbbi életpályánkat. Erre...