Megdolgoztatta a tűzoltókat a tél

Miskolc – Kedden az ország nagy részén télies időjárás nehezítette a közlekedők helyzetét, a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit számos balesethez riasztották. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint további havazás várható, egyes helyeken erős szélre is számítani kell.

Egy ember életét vesztette reggel az 1-es főút Fejér megyei szakaszán, amikor Bicskénél két személygépkocsi összeütközött. Az egyik autó megcsúszott, a másik pedig az oldalába csapódott.

A frissen lehullott nagy mennyiségű hó és a 45-60 kilométer/órás széllökések gondokat okozott Vas megye útjain. A szél több helyen is hótorlaszokat emelt a fő és mellékutakon, autók, teherautók csúsztak árokba, vagy akadtak el a hóban. A tűzoltók több alkalommal vonultak épületek tetején összegyűlt nagy mennyiségű hó és jégcsapok eltávolításához is.

Három helyen kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggésbe hozható közúti baleset miatt. Sajópüspökinél, a 25-ös számú főúton, és Sajószentpéteren, a Katona József utcában két személyautó ütközött össze, míg Tarcalon, a József Attila utcában egy családi ház kerítésének hajtott egy gépkocsi. A műszaki mentést végző egységek mindhárom helyszínen áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

ÉM