Megdolgoztak a győzelemért a Jegesmedvék

Második felkészülési mérkőzésükön is győztek a DVTK Jegesmedvék
Második felkészülési mérkőzésükön is győztek a DVTK Jegesmedvék - © Fotó: Bán Olivér
Miskolc – Második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a DVTK Jegesmedvék csapata péntek este, ezúttal a szlovák Bártfa együttese ellen, és hajtós, jó játékkal le is győzték őket.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a tragikus körülmények között elhunyt 13 éves hokikapus, Méri Janka emlékére.

A mérkőzés első percei kiegyenlített küzdelmet hoztak. A 4. percben előbb Leppanen, majd Dudas kínálta meg egy-egy erős lövéssel Sabolt, de mindkettőt védte a szlovák kapus. Fél perc múlva az élete első felnőtt mérkőzésén jégre lépő, 18 éves Kiss Bence védett nagy bravúrral egy közeli bombát. A 9. percben – emberelőnyben – megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Egy lecsorgó korongot Booras vágott fordulásból a kapuba (1-0). A 13. percben Galanisz közeli fonák emelése alig kerülte el a felső sarkot.

És érkezett Dansereau

A második harmad 3. percében előnyben játszhattak a vendégek, amikor Linet már csak a kapussal állt szemben, de lövését Kiss remekül védte. A 12. percben a kettős előnyben lévő vendégek egyenlítettek: Balaz közelről talált be (1-1). A 15. percben ezúttal a Jegesmedvék kerültek kettős emberfórba, és ezt ki is használták: egy keresztpassz után Dansereau bombázott a kapuba (2-1).

A végén dőlt el

A harmadik harmad első perceiben nagy küzdelem folyt a pályán. Mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, de a „portások” remekül állták a sarat, mindketten nagy bravúrokat is bemutattak. A 8. percben ismét emberelőnyös góllal egyenlített a Bártfa: Liptak kék vonalas lövése talált utat a kapuba (2-2). A gól után felpörgette játékát a Miskolc, be is szorították a Bártfát, és ekkor csak a kapusuk nagy védései tartották őket a meccsben. Pontosan két perc volt hátra, amikor Dansereau maradt egyedül a kapussal szemben, és kegyetlenül kilőtte a jobb alsó sarkot (3-2).

Kitűnő mérkőzést láthattak a nézők, amelyen a Jegesmedvék hajtós, jó játékkal győzték le a szlovák 1. liga egyik élcsapatát.

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HC 46 Bardejov
3-2 (1-0, 1-1, 1-0)

Miskolci jégcsarnok 600 néző. V: Kincses, Juhász, Kormos, Váczi

DVTK Jegesmedvék: Kiss – Tóth, Sagert, Dudas, Leppanen, Láda B., Dansereau, Gőz, Vojtkó, Popovics, Hajós, Ritó, Szilágyi, Miskolczi, Booras, Cseter, Galanisz, Somogyi, Pavuk, Győrffy, Laczkó, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.
HC 46 Bardejov: Sabol – Pichnacik, Takac, Gmitter, Cutt, Balaz, Valjent, Vsetecka, Mikolasek, Kalinac, Solomoncsak, Loydl, Ceselka, Vasko, Linet, Liptak, Polacek, Mojdis, Borecky, Simcak, Markus, Andreanik(k). Edző: Anton Tomko.

Gól: Booras, Dansereau(2) ill., Balaz, Liptak


Mayer Péter: – Kifejezetten jó mérkőzést játszottunk a Bártfával. Már az első harmadban látszott, hogy ők erősebb ellenfél, mint a múlt héten a Sanok volt, és kellett egy kis idő, hogy felvegyük a fordulatszámot. Sokkal szervezettebbek voltunk, mint azt vártam, ami azt mutatja, hogy ezen a héten nagyot léptünk előre a felkészülésben. Igazi hokimeccs volt, érzelmekkel, szép gólókkal, és nagyon örülök, hogy végig kontrollálni tudtuk a játékot, mert ez nagyon fontos tényező.

hirdetés


hirdet�s