Magyarország

2007.09.29. 19:23

Új rendszerváltás kell - Lakitelki emlékkonferencia

<p>Új rendszerváltás szükségességéről beszélt Lezsák Sándor a Lakitelki Népfőiskolán szombaton kezdődött emlékkonferencián.</p>

A lakitelki találkozó 20. évfordulójára az Európa és a magyarság címmel rendezett tanácskozás előadói kivétel nélkül , egy új rendszerváltást, a Gyurcsány-kormány leváltását szorgalmazták.

Különleges lehetőségnek nevezte Lezsák Sándor a szombaton kezdődött tanácskozást, ugyanúgy, mint a szinte napra pontosan 20 évvel ezelőtti Lakitelki találkozót, mely végül előmozdította az akkori rendszerváltást. A különbség csak annyi, hogy azt az ellenzéki találkozót a Kádár-rendszer hozta létre, míg a mostani Gyurcsány Ferenc érdeme. Lezsák Sándor nem is tagadta, hogy most Lakitelken ismét az aktuális kormány elleni küzdelem egyik formája kezd megvalósulni.

Válságos helyzetben van az ország, erkölcsben, gazdaságban, társadalmi szerveződésben, és azokat a gondolatokat gyűjtjük egybe, melyek bizony hasonlatosak ama 20 eszetendővel ezelőtt elkészült gondolatokhoz, és ma is így vélekedünk, sőt semmi sem változott - mondta a Független Hírügynökségnek Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja.

Az emlékkonferencia előadói szerint megérett a helyzet egy új rendszerváltásra, a következő kormány a jelenlegi ellenzéki padsorokban ül.

Bíró Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja szerint a 20 éve megfogalmazott alapeszmékből szinte semmi sem valósult meg: a nemzet, a függetlenség, a szuverén magyar állam, egy valódi demokratikus berendezkedés csak álom maradt. A jelenlegi rendszer egy olyan liberális diktatúra, melyben a liberális szót is csak idézőjelben szabad leírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!