Megcsúszott és kisiklott egy busz az Avason

Miskolc – Kisebb káoszt okozott a tömegközlekedésben az éjjeli havazás. Az Avason megcsúszott és kisiklott egy busz a reggeli órákban, egyes járatok nem tudtak a teljes szakaszon végigmenni, a  lyukói vonalon pedig egész napos lesz a fannakadás.

Megcsúszott és kisiklott egy busz az Avason a reggeli órákban. A Sályi úton felfelé haladó busz a havas, meredek úton megcsúszott, és majdnem az útszélén parkoló autókba rohant. Személyi sérülés nem történt, de a járművet autómentőnek kellett kiszabadítania. Emiatt a buszforgalom is akadozott reggel az Avason. A havazás miatt a buszok nem tudtak felmenni a kilátói végállomásig, ezért az utasoknak a városközpontig kellett begyalogolniuk. Mostanrta helyreállt a forgalom, de Braun Csaba, a Miskolci Városi Közlekedési Rt. marketing csoportvezetője elmondta: a havazás miatt egésznap késésekre kell számítani. Nemcsak az Avason, de Komlóstetőn, Lyukóvölgyben is fennakadást okozott a csaknem 10 centis hó. Komlóstetőn, a reggeli órákban a buszok a meredek szakaszon nem tudtak közlekedni, így a Láditelepnél fordultak a járművek.
Lyukóban azonban egésznapos fennakadásra számítsanak az utasok, hiszen a busz csak a bányaüzemig közlekedik, a további út ugyanis nem biztonságos – mondta Braun Csaba. A hóesés a villamosközlekedést sem kímélte. A Tiszai pályaudvar előtt hajnal 3 órakor a villamos hóseprő siklott ki. Ezért a járművek csak Diósgyőr és a Selyemrét között közlekedtek. A kisiklás miatt a bécsi villamosokat sem tudták pályára állítani, így minden vonalon Tátra típusú villamosk közlekedtek reggel. 7 órára azonban itt is helyreállt a forgalom.