Helyi közélet

2013.11.12. 17:00

Előzetesben a magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó rablók

Ózd - Segély- és terményosztás ürügyén mentek be egy idős házaspárhoz, majd rabolták ki őket a fél órán belül rendőrkézre került tettesek.

Ózd - Segély- és terményosztás ürügyén mentek be egy idős házaspárhoz, majd rabolták ki őket a fél órán belül rendőrkézre került tettesek.Mint ismeretes egy idős házaspár csokvaományi családi házánál 2013. november 9-én 8 órakor magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó személyek jelentek meg autóval, mondván segélyt, valamint egy-egy zsák krumplit és hagymát hoztak. A portára az ott lakók megtévesztésével bejutó férfiak egyike a „kiutalt” segély összegének átadásához a tulajdonossal egy húszezer forintos címletű bankjegyet kívánt felváltatni, miközben társai eltulajdonították a háziak készpénzét és ékszereit.

A tolvajokból lett rablók pechére a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt a házhoz érkeztek a tulajdonosok közelben lakó hozzátartozói, akik kérdőre vonták a hívatlan látogatókat és közölték velük, hogy visszatartják őket az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig.

A kelepcébe került tolvajok az eltulajdonított értékek megtartása érdekében tettleg bántalmazták a háziakat, valamint a védelmükre kelő hozzátartozókat és azok szomszédját, majd elmenekültek a helyszínről.

A Készenléti Rendőrség X. Bevetési Osztályának járőrei az elkövetők autójának nyomába eredtek, amit Bükkmogyorósdnál feltartóztattak. Az elfogott öt rablót az egyenruhások az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd bűnügyi őrizetüket rendelték el.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett a terheltek előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság 2013. november 11-én elrendelt.

Az ügyben az Ózdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a sajóbábonyi 29 éves L. Gáborral, és 18 éves Sz. Róberttel, valamint a sajószentpéteri 23 éves L. Lajossal és 19 éves L. Lászlóval, továbbá a járdánházai 19 éves R. Józseffel szemben csoportosan elkövetett rablás bűntett, magánlaksértés vétség, garázdaság bűntett, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában