Megbukott az illegális bagónagykereskedő Miskolcon

Akt.:
Illegális cigarettaraktárt számolt fel a NAV Miskolcon
Illegális cigarettaraktárt számolt fel a NAV Miskolcon - © Fotó: NAV
Miskolc – Csempészcigit raktározott a bérelt panellakásban, innen látta el a piacokon terítő viszonteladóit.

Magyar adójegy nélküli cigaretták tárolására használt raktárt számoltak fel Miskolcon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, tájékoztatta lapunkat Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A “duty free” raktárat egy első emeleti panelházi lakásban rendezte be egy 50 éves férfi, aki kimondottan azért bérelte az ingatlant testvérétől, hogy abban rejtse el a magyar adójegy nélküli cigarettákat. A fináncok eddigi vizsgálatai szerint innen osztotta szét az árut a miskolci piacokon illegális cigarettákat árusítók egy részének. A raktárként használt lakásban összesen 766 doboz ukrán gyártmányú cigarettát és mintegy 8 és fél kiló vágott dohányt találtak a fináncok.

A lakáshoz a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján érkeztek a NAV pénzügyőrei. A férfi éppen egy szállítmányt vitt volna terjesztőinek, amikor a házból kilépve beleütközött a fináncokba. A házkutatáskor egymillió forintnyi cigaretta és vágott dohány került elő, összesen 766 doboz különböző márkájú ukrán cigarettát és mintegy 8 és fél kiló vágott dohányt foglaltak le a pénzügyőrök a lakásban. A bagónagykereskedő több mint egymillió forintos jövedéki bírságra számíthat, emellett orgazdaság büntette miatt eljárás indult ellene, amiért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügy további vizsgálatát a NAV pénzügyi nyomozói végzik majd.

ÉM