Megbukott a monoki dohánylerakat

Akt.:
Megbukott a monoki dohánylerakat
Megbukott a monoki dohánylerakat - © Fotó: NAV
Monok – Egy másik ügy miatt tartott házkutatáskor mintegy hatmillió forint értékű dohánytermékbe botlottak a pénzügyi nyomozók Monokon. Az illegális készletet lefoglalták.

A NAV munkatársai egy konkrét céghez kapcsolódó iratokat kerestek, mikor feltűnt, hogy a házban lakó férfi ideges, és szinte túlzottan is együttműködő a nála lévő iratok átadásában. Úgy tűnt, igyekszik szabadulni a számára kínos szituációból. A nyomozók átvizsgálták a ház összes helyiségét és az autót, és váratlanul csaknem háromszázötven kilogramm vágott dohányra és kétszázötven doboz külföldi cigarettára bukkantak. Ismert márkájú cigarettás dobozzá hajtogatható nyomtatott kartonokat és ötven grammos dohánytasakokat is találtak.

monok_dohany2

A férfi beszámolt arról, hogy a szállításhoz ő zacskózta a dohányt fél kilogrammos adagokba. A megrendelők és megbízók kilétének felderítése még most is tart.

A férfit orgazdaság bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény elkövetése miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, emellett jövedéki bírságra is számíthat.

ÉM