Megbírságolták Csöbör Katalint, elismerte a szabálysértést

Akt.:
Megbírságolták Csöbör Katalint, elismerte a szabálysértést
Megbírságolták Csöbör Katalint, elismerte a szabálysértést
Miskolc – A közelmúltban jelzés érkezett a Miskolci Önkormányzati Rendészethez, hogy Csöbör Katalin országgyűlési képviselő közlekedési szabálysértést követett el a miskolci belvárosban. A jelzés mellé videófelvételt is mellékelt a bejelentő. A rendészet az ügyet továbbította a Miskolci Rendőrkapitányságnak.

A továbbiakról érdeklődtünk Janasóczki Attilától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Elmondta, hogy a Miskolci Rendőrkapitányságra eljuttatott videófelvételt a kollégái elemezték, amelynek alapján megállapították valóban közlekedési szabálysértés elkövetése látszik megvalósulni. Tekintettel arra, hogy Csöbör Katalin mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselő, így a szabálysértési eljárás megindításához a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket. Megtudtuk, hogy Csöbör Katalin lemondott mentelmi jogáról és a lefolytatott szabálysértési eljárás nyomán az ilyen esetben megállapítható legmagasabb szabálysértési bírságot, 20 ezer forintot szabott ki a hatóság.

Csöbör Katalin érdeklődésünkre elmondta, hogy sajnálja, ami történt, azonnal elismerte a szabálytalanságot, lemondott mentelmi jogáról, és azonnal kifizette a kiszabott 20 000 forintos szabálysértési bírságot.

ÉM