Megátolnák Gálék gáláját a hazaiak

Nyíregyháza – Elkenődött veszprémiek érkeznek vasárnap (18 óra) a bujtosi csarnokba. A bakonyi sztárcsapat elbukta a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőt a német Kiellel szemben. A Veszprém elleni őszi mérkőzés tudósítása. [.pdf – 52KB]

Legyen bármilyen kifacsart az ellenfél a csütörtöki kupafellépést követően a Nyíregyházi KSE élvonalbeli gárdájának nem lehet illúziója. A tabellát makulátlan mérleggel vezető (nem meglepetés..) Gálék az országhatáron belül egyeduralkodónak számítanak, megszorítani is csupán hébe-hóba képesek őket a riválisok.


Kapusfenomén
A Veszprém összesítésben
négy góllal (75–71) vérzett el a Kiellel szembeni
párharcban, mindazonáltal a szakvezetõket vígasztalhatja
a tény: Dejan Perics 2009-ig meghosszabította szerzõdését
a magyar csapattal. A Barcelonától nyáron érkezett
világklasszis kapus minden bizonnyal Nyíregyházán
is megvillantja tudását.

Azt gondolom, a legjobb nyolc között abszolút nem szégyen kiesni a BL-ből, sőt, nagy teljesítmény, hogy ideig eljutott a Veszprém, amely most már minden erejével a bajnokságra koncentrálhat – dicsérte az aktuális riválist Jano Pál, az NYKSE edzője.

Mivel a vendégek keretét vérprofi játékosok alkotják, biztos vagyok abban, aligha fogja éreztetni hatását a hétközi vereség, ha mégis, akkor sem alapozhatunk erre, nekünk is tenni kell annak érdekében, hogy tisztességes eredményt érjünk el. Azt remélem, azok a nézők, akik kijönnek a meccsre nem csak az ellenféltől láthatnak szép megoldásokat, megpróbálunk mi is felnőni a feladathoz és megtenni, ami tőlünk telik.

Azért nem árt figyelembe venni, hogy a veszprémi csapat hazai pályán egy híján negyven gólt lőtt annak a Kielnek, amely érzésem szerint akár meg is nyerheti a Bajnokok Ligáját: ha mi is ezen határ alatt tudjuk tartani őket, már nem küzdöttünk hiába.

Jano Pál azt is megpendítette: a nyírségi egylet tagjai közül jó néhányan kidőltek.

Szabó Csaba tüdőgyulladás, Kopco, Medve és Varga László betegség miatt fordult meg az orvosi rendelőben. Utóbbi játékos kénytelen kihagyni az összecsapást, a többiek bevetése pedig kérdéses.

– Koncz Tibor –