Megállapodás Ferihegyen

Négy szakszervezettel sikerült megállapodnia a Budapest Airport vezetőségének a bértárgyalások elhalasztásáról. Az egyezség értelmében a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete, a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete, a Repülőtér Üzemeltető Dolgozók Szakszervezete és a Minibusz Dolgozók Munkástanácsa megvárják, míg a német Hochtief hamarosan átveszi az üzemeltetési jogot a repülőtéren és a tárgyalások csak ezután négy héttel kezdődnek újra. A türelemért cserébe minden dolgozó és vezető egyszeri 170 ezer forintos bónuszt kap, amit a tulajdonosváltás után vehetnek kézhez.

Egyedül az üzemanyag kiszolgálásban dolgozó RÜK Kft. dolgozóit képviselő szakszervezet nem írta alá a megállapodást, így ők bónuszt sem kapnak. A tárgyalások velük még tovább folytatódnak – mondta el a Független Hírügynökségnek Szollár Domokos, a Budapesti Airport szóvivője.

Korábban a 75 dolgozót foglalkoztató RÜK már bejelentette, hogy szombaton délelőtt 11 órától este 6 óráig sztrájkolnak, 15-18 százalékos béremelést követelve, szemben a munkáltató 7,5 százalékos ajánlatával.