„Megalázta, megsértette a nyugdíjasokat”

Miskolc – Vona Gábor, a Jobbik elnöke politikushoz, jóérzésű emberhez méltatlan módon beszélt a magyar nyugdíjasokról – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Csöbör Katalin kormánypárti képviselő.

„Megalázta, vérig sértette azokat, akik tiszteletet érdemelnek. Azok az emberek ugyanis, akik ma nyugdíjasok, átéltek világháborúkat, ott voltak 56-ban, harcoltak a nemzet függetlenségéért, mindannyiunk szabadságáért” – fogalmazott az ország­gyűlési képviselő.

– Vona Gábornak azonnal vissza kellett volna vonnia a nyugdíjasokról tett nyilatkozatait, de a pártelnök egy hónapja gyáván hallgat – folytatta. – De Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke, a párt szóvivője sem határolódott el a pártelnök kijelentésétől, sőt korábban a Salkaházi-programot is támadta, ami rendszeres támogatást nyújt a miskolci nyugdíjasoknak.

„Szeretném biztosítani arról a térségben élő szépkorúakat, hogy a Fideszre, annak valamennyi képviselőjére, személy szerint rám is mindig számíthatnak. Ezért hamarosan személyes konzultációt indítok, hogy meghallgassam véleményüket, tájékoztassam őket a mindannyiunkat érintő kérdésekről” – tette hozzá.

Kötelezték

„A bíróság nem a Jobbik, hanem a Fidesz politikusát kötelezte első fokon bocsánatkérésre” – így reagált Csöbör Katalin sajtótájékoztatójára Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. A politikus úgy véli, a Fidesz hergeli a nyugdíjasokat, mert Vona Gábor elítéli a Fidesz nyugdíjasellenes gyűlöletpolitikáját. „A hazugságok miatt a nyugdíjasok akár tüntetni is készek, ahelyett, hogy békében, tisztességes nyugdíjrendszer és biztonságos egészségügyi ellátás mellett élhetnék az életüket” – fogalmazott.

ÉM