Helyi közélet

2015.11.17. 16:04

A nap receptje: Serpenyős burgonya

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hamar elkészül és finom is.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hamar elkészül és finom is.


Recept: Serpenyős burgonya

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya,
  • 6 dl olaj,
  • petrezselyemlevél,
  • sajt,
  • só,
  • más fűszer ízlés szerint

  • Elkészítés:

    80 dkg előzőleg megmosott, közepesen tömör krumplit sós vízben főzzünk puhára, és meghámozva hagyjuk kihűlni. Utána vágjuk kb. 4 mm vastag szeletekre, és lehetőleg teflonbevonatú nagyméretű serpenyőben kb. 0,6 dl olajon süssük világos pirosra. Élénk tűzön, fedő nélkül pirítsuk. Amikor az alja megpirult, rósejbnisütő kanállal nyúljunk alá, és óvatosan átforgatva süssük meg a másik oldalát is. Mielőtt kiszednénk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában