Megalakult a Bükkaljai Szabadidő és Parasport Egyesület

Bükkalja – A közelmúltban megalakult a Bükkaljai Szabadidő és Parasport Egyesület, amelynek jelenleg tíz tagja van, de várnak bárkit, akit érdekel a mozgalom.

– Azzal a céllal hoztuk létre a szervezetet, hogy a bükkaljai régióban fogyatékkal élő embereknek sportlehetőséget biztosítsunk, s célunk a helyi sakkélet fejlesztése is. A térségben szeretnénk indítani egy csapatbajnokságot, és szeretnénk népszerűsíteni más logikai játékokat. Alapvetően a gyerekeket szeretnénk segíteni, valamilyen fogyatékkal, látás-, hallás-, illetve értelmileg sérültek sportlehetőségét biztosítani – mondta el dr. Pribéli Balázs, az egyesület elnökségi tagja. Szerinte a parasportot illetően hiánypótló a civil szervezet, hasonló jellegű ugyanis nem működik a környéken.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s