Megadták a tiszteletet: komolyan vette a meccset az MVLC

Misic (a labdával) a kihagyott büntetője előtt
Misic (a labdával) a kihagyott büntetője előtt - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Hazai meccset játszott a hétvégén a PannErgy-MVLC a férfi vízilabda OB I-ben.

A B csoportban az alapszakasz első körének utolsó találkozója várt a miskolciakra szombaton, akik a győzelemben már a parton biztosak lehettek, a kérdés csak az volt, hogy mindezt milyen arányban, gólkülönbséggel érik el. Mindennek oka: Szegeden a nyáron komoly változások történtek a férfipólóban, és ha finoman akarunk fogalmazni, akkor csak annyit mondanánk, hogy enyhén szólva sem egy acélos kerettel indultak neki a bajnokságnak a Csongrád megyeiek. A házigazdánál Vadovics sérülése után visszatért, viszont ezúttal Kuzmenko maradt ki hasonló indok miatt, míg a kapuban nem a válogatott keretbe bekerült Csoma állt a képzeletbeli gólvonal elé, hanem Kósik.

img_0428

Olyan mértékben nem

Még két perc sem telt el a meccsből, és már 3-0-ra vezettek a borsodiak (Misic, Milicic és Berta szerzett gólt), a szegediek csak csendes szemlélői voltak az eseményeknek. Az első negyed további részében sem tudtak igazán helyzetbe kerülni a látogatók, az MVLC ugyanis nem vette félvállról a védekezést. Közben persze jöttek a további miskolci találatok (Vadovics, Halek, Misic, Berta), így a lelátón azt lehetett találgatni, hogy a mérkőzés végére eléri-e a húszat a PannErgy.

A második negyedben összekapta magát a Szeged, jobban figyeltek a pályaválasztó akcióinál, és egy-két védés is hozzájárult náluk ahhoz, hogy az MVLC nem tudta folytatni olyan ütemben a gólszüretet. Bowen és Berta 9-0-ra alakította a meccset, a szépítés a mérkőzés 14. percében jött össze a Szegednek, Mickic csavarása után Kósik testéről pattant a kapuba a játékszer (9-1).

img_0474

Emberrel a nyakán is

A harmadik felvonásban Jakab szerezte a tizedik miskolci „dugót”, aztán meglepő esemény történt, a monte­negrói válogatott Misic kihagyott egy ötméterest. De ez is bőven belefért, bár a centert bosszantotta az eset. Nagy Á. nagy lóba után szépen lőtt a sarokba, majd megúszást követően Halek góljával lett 12-1. Egy kipattanó labdánál Zsigri figyelt (12-2), míg Misic emberrel a nyakán is a hálóba bombázott (13-2).

Az utolsó negyedben nagyjából úgy zajlottak az események, mint az elsőben, a szegediekben már nem nagyon volt tűz és persze tudás, viszont ha volt kedv, koncentráció, pontosság, akkor az MVLC további gólokat ért el, mint például: Hornyák, Halek, Milicic, Vadovics, valamint a csapatkapitány Misic (18-2). Négy-öt éve még fordított volt a helyzet, mikor a Szeged a dobogóért harcolt az élvonalban, a borsodiak pedig a másodosztályban, az OB I-be való feljutásért küzdöttek, mostanra itt is, ott is megváltozott a szituáció… Dr. Sike József együttese jót gyakorolt ezen szombat este, de az biztos, hogy a szegedi „visszavágót” leszámítva ettől a meccstől csak nehezebb összecsapás vár Halekékre a továbbiakban.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Contitech Szeged
18-2 (7-0, 2-1, 4-1, 5-0)

Miskolc, 200 néző. V: Vógel G., Bene P.

PannErgy-Miskolci VLC: Kósik – Nagy Á. (1), Berta (3), Bowen (1), Milicic (2), Misic (4), Vadovics (2). Csere: Dőry (-), Hornyák (1), Jakab (1), Halek (3), Lukács D. (-), Sánta (-). Edző: dr. Sike József.

Contitech Szeged: Molnár D. – Mickic (1), Szilvasán P. (-), Baróthy (-), Zsigri (1), Sikter (-), Korbán (-). Csere: Laposa (kapus), Berki (-), Szilvasán B. (-), Irmes (-), Rácz-Fodor (-), Fodor R. (-), Farkas K. (-). Edző: Varga Péter.

Gól/emberelőnyből: 6/10, ill. 0/7.

Gól/ötméteresből: 0/1, ill. 0.

Dr. Sike József: – Fantasztikus tett Varga Péter kollégám részéről, hogy ilyen nagy múltú klubot igyekszik a felszínen tartani. 1977 és 1983 között én is játszottam a Tisza partján, ezért rendkívül rossz érzés volt ilyen állapotban látni az együttest. Természetesen a csapatok más célokért küzdenek, és a súlycsoport is eltérő. Azt kívánom nekik, hogy sikerüljön két játékost igazolni, ilyen nagy múltú csapat ugyanis nem eshet ki az élvonalból.

Varga Péter: – Tudtuk, hogy esélytelenül szállunk medencébe a bombaerős Miskolc ellen, nem is arra készültünk, hogy váratlan dolgok történnek. Sajnos az első negyedben még az öltözőben voltunk, utána azt hoztuk, amit tudunk. Gondolkodásban mindenképpen gyorsulni kell, azt pedig szeretném megköszönni a miskolciaknak, hogy mindvégig komolyan vették ezt a találkozót.