Megadta magát a túszokat ejtő diák az amerikai középiskolában

Húsz társát és egy tanárát ejtette túszul egy diák hétfőn az Egyesült Államokban a Wisconsin állambeli Marinette egyik középiskolájában. A diák, akinél egy kézifegyver volt, több órával később sértetlenül elengedett mindenkit, majd megadta magát.

Egyelőre nem tudni, hogy ki volt a túszejtő, milyen állapotban van, és hogyan sikerült vérontás nélkül megoldani az ügyet. Nem ismerni a túszejtő indítékait sem. Eric Burmeister, város vészhelyzeti hivatalának igazgatója csak annyit mondott, hogy senki nem sérült meg, és részleteket majd a rendőrség közöl.

A túszejtő állítólag a tanítási nap végén ment be a 700 tanulót oktató középiskola egyik osztályba, majd ejtette túszul az éppen ott lévő tanárt és a diákokat. Jeffrey Skorik rendőrfőnök egyelőre csak annyit közölt, hogy túsztárgyalók érkeztek a helyszínre, és azoknak sikerült mobiltelefonon beszélni a tanárral. Közben a nyomozók kikérdezték a túszejtő szüleit.

A rendőrfőnök szerint semmi jel nem mutat arra, hogy a túszejtőnek lettek volna társai is. Skorik határozottan tagadta azokat a híreket, amelyek a Facebook-on jelentek meg több megsérültről.