“Megadom magam!” – kiabálta a rendőröknek Miskolcon

Akt.:
Debrecen, Miskolc – Az elmeorvosi vélemény miatt lett 5 év a 6 év börtönbüntetésből.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa hétfőn megváltoztatta a Miskolci Törvényszék V. Cs. vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt hozott elsőfokú ítéletet. A vádlott szabadságvesztés büntetését 5 évre, mellékbüntetését 5 év közügyektől eltiltásra enyhítette.

Enyhítő körülmények

A pártfogó felügyelet elrendeléséről és a külön magatartási szabályok előírásáról szóló rendelkezéseket a bíróság mellőzte. Egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta. Az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte, hogy a másodfokú eljárásban felvett bizonyítás alapján az elmeorvosi szakértők megállapították, hogy a vádlott beszámítási képessége súlyos fokban korlátozott volt a cselekmény elkövetésekor. Az ítélet jogerős.

Az elítélt férfi 2013 nyarán ittas állapotban egy miskolci bevásárlóközpont környékén verte meg alkalmi ismerősét úgy, hogy annak közvetlen életveszélyes sérülései lettek, a halálos kimenetelt a gyors és szakszerű kórházi, orvosi kezelés hárította el. Egy arra járó teherautó sofőrje hallotta meg, ahogy az áldozat feje az aszfalthoz verődik, és értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök láttán a verekedő kezeit a magasba emelve azt kiabálta, hogy „megadom magam”.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s