Még vizsgálják a szlovákiai "Zsanett-ügyet"

Továbbra sem zárták le annak a szlovákiai rendőrnek az ügyét, aki tavaly állítólag orális szexre kényszerített egy nőt az egyik pozsonyi őrsön. A sértett esetében sajtóinformációk szerint azt mutatta a hazugságvizsgáló, hogy igazat állít, amikor az őt ért inzultusról beszél.

A 22 éves Petra az egyik szlovák televíziónak “tálalt ki” a pár hónappal ezelőtti állítólagos zaklatásról. Kezdetben azt nyilatkozta, hogy a rendőr akkor kényszerítette őt ilyenfajta nemi érintkezésre, amikor egy eset bejelentése miatt az őrsön járt. Történetesen a barátja is ott volt, mert egy másik ügyben őrizetbe vették – mondta akkor a nő. A rendőrök állítólag a férfinak is eldicsekedtek, milyen jól érzik majd magukat a barátnőjével.

Később fény derült arra, hogy Petra nem mindent árult el a sajtónak. Például azt sem, hogy barátjával és annak nővérével együtt került az őrsre, mert a valószínűleg drogos kompánia valami miatt összeverekedett, és ő kihívta a rendőröket. Mivel ezt a fontos körülményt elhallgatta, Petrának megingott a szavahihetősége. Például a verekedés miatti kihallgatás tavaly áprilisban volt, míg a nő szerint ősszel érte a nemi zaklatás.

A kihallgatást végző rendőr tagadja, hogy ilyesmire vetemedett volna a nővel szemben. Közben azonban kiderült, hogy úgynevezett kiegészítő kihallgatásra az irodájába is bevitte őt, márpedig erre semmi oka sem volt.

Mivel egy vagy több hatósági személy is érintett lehet, az illetékes katonai ügyészség felügyeli az eljárást. Az ügyészség szerint további kihallgatásokra és szembesítésre van szükség.