Még veretlen a Mezőkövesd Zsóry FC

Még veretlen a Mezőkövesd Zsóry FC
Mezőkövesd – Benczés Miklós szerint az összeadódó kis dolgok tesznek, tehetnek naggyá egy csapatot.

A dél-borsodiak a labdarúgó NB II hét végi fordulójában Csákváron léptek pályára és nyertek 3-1-re.

– Az már önmagában is dicséretes, ha egy csapat bármilyen meccsen három gólt tud lőni – mondta lapunknak Benczés Miklós, a mezőkövesdiek vezetőedzője. – Most egy félidő alatt jutottunk el ilyen gólmennyiségig, de ezen túlmenően volt még jó pár helyzetünk, amelyek azonban kihasználatlanul maradtak. Persze azt sem szabad elhallgatni, hogy a Csákvár előtt is akadtak komoly lehetőségek, de ezeket vagy a védőink hárították, vagy kapusunk, Dombó Dávid.

Mindegyik besorol

A tréner korábban úgy nyilatkozott, hogy igazából akkor dől majd el, hogy ki milyen pozícióért lesz harcban a bajnokságban, amikor túl lesz egy-két (három) rangadón, bár a mezőkövesdiek célja egyértelmű…

– Hogy bajnokesélyesek vagyunk-e? Mi a szezon indulása előtt kimondtuk, ki mertük mondani, hogy célunk az NB I-be való feljutás, visszakerülés – tette hozzá Benczés Miklós. – Találkozott az én elképzelésem a klub elvárásaival, és azon dolgozunk, hogy ez meg is valósuljon. Igaz még az elején vagyunk a küzdelemsorozatnak, lassan elérkezünk az őszi évad feléhez, minden egyes meccs besorol, minden egyes mérkőzéssel közelebb kerülünk a valós képhez. A rangadók sikeres megvívása is nyilván fontos, volt már pár ilyen összecsapásunk, például a Zalaegerszeg, a Szolnok ellen és szombaton jön a következő, amikor a Gyirmót érkezik hozzánk. Ők szintén azért harcolnak, amiért mi, évek óta készülnek az NB I-re, amihez minden adott náluk. Edzőjükkel, Bene Ferivel jó a kapcsolatom, ám ezúttal ellenfelek leszünk, saját otthonunkban nyerni szeretnénk, szurkolótáborunk segítségével.

Sokat tettek

Benczés Miklósnak két dolgot vetettünk fel: egyrészt a veretlenséget (4 győzelem, 2 döntetlen), másrészt azt, hogy eddig csak pontrúgásból, az után kaptak gólt.

– Az első tény, aminek nyilvánvalóan örülök, örülünk – hangsúlyozta a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai munkájának irányítója. – Ezért eddig sokat tett maga a csapat, a játékosok, és sokat tettek a kollégáim, akik mindent elkövetnek a jó felkészítés érdekében. A keretünkben nagy változások történtek a nyáron, amiben szakmai igazgatónk, Tóth László óriási részt vállalt, és abban, hogy ez a társaság minél hamarabb összeálljon, rengeteget segít az eredményesség. Minél jobb egy közösség, annál könnyebb átvészelni a hullámvölgyeket is, ha lesz ilyen. A másik, a kapott gólok: azzal, hogy felépített akcióból még nem tudtak a kapunkba találni, elégedett vagyok, ez azt mutatja, hogy fegyelmezettek vagyunk, és persze az is következik belőle, hogy a pontrúgásos szituációknak az elhárítását tovább kell javítanunk, gyakorolnunk.

Rutinos érkezők

Az eddigi jó szereplés egyik záloga, hogy a nyáron több, NB I-es rutinnal rendelkező labdarúgó is érkezett a kövesdiekhez (Devecseri, Heffler, Nagy J., Rácz, Tamási – hogy csak néhányat említsünk), akikkel minőségileg javult a csapat.

– Ezt, hogy élvonalat is megjárt játékosaink vannak, nemcsak mi mondhatjuk el magunkról, hanem a Budaörs, a Gyirmót, a Szolnok, a Dunaújváros… – sorolta a klubneveket Benczés Miklós. – Itt ismét meg kell jegyeznem Tóth László nevét, aki egyrészt ismerte a Kövesdet és ismerte az én elképzeléseimet, filozófiámat, amely az övéhez közel áll. Ez hozta magával, hogy az átigazolási koncepcióban megvolt a megfelelő összhang, gördülékenyen zajlott. Az általunk megcélzott játékosokkal ő folytatta le a tárgyalásokat, én örülök neki, hogy azokat, akik érkeztek, meg tudta győzni.

– Molnár István –


A Mezőkövesd Zsóry FC eddigi eredményei:


Az NB II állása

1. Mezőkövesd-Zsóry FC 6 4 2 – 11-4 14
2. Zalaegerszegi TE FC 6 4 1 1 13-4 13
3. Budaörsi SC 6 4 1 1 12-8 13
4. Gyimrót FC 6 3 2 1 10-6 11
5. Szolnoki MÁV 6 3 1 2 11-9 10
6. Csákvár 6 3 – 3 12-11 9
7. Balmazújváros 6 2 3 1 6-5 9
8. Kisvárda MG 6 2 2 2 9-5 8
9. BFC Siófok 6 2 2 2 8-7 8
10. Szigetszentmiklós 6 2 2 2 11-11 8
11. Ajka 6 2 1 3 8-7 7
12. Dunaújváros-PASE 6 2 1 3 8-14 7
13. Szeged 2011 5 2 1 2 5-12 7
14. Soproni VSE 6 1 1 4 5-9 4
15. Soroksár 5 – 2 3 2-10 2
16. Vác FC 6 – – 6 3-12 0