Még tíz napig lehet jelentkezni a gyermekszínjátszó találkozóra

Február 20-ig lehet jelentkezni a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra. Eddig tizennyolc csoport nevezett. Általános iskolások jelentkezhetnek, mûfaji megkötés nincs, a mûsoridõ az alsósoknál legfeljebb 15 perc, a felsõ tagozatosoknál maximum huszonöt perc lehet- mondta a Független Hírügynökségnek Szakal Judit fesztiváligazgató. Eddig tizennyolc csoport nevezett.

Immár tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. Nincs sem mûfaji, sem a csoportok létszámára vonatkozó megkötés – mondta Szakal Judit. Az elõadás hossza azonban az alsósoknál nem lehet több 15, míg a felsõsöknél 25 percnél. Egy csoport egy elõadással nevezhet. A jelentkezéseket február 20-ig várják, eddig 18 csoport pályázott, de a tapasztalatok szerint mindig az utolsó pillanatban jelentkeznek a legtöbben – tette hozzá a fesztiváligazgató.

A jelentkezõk elõször egy megyei, majd egy területi versenyen vesznek részt még tavasszal, és akik ezeken sikeresen szerepelnek, részt vehetnek június elején az országos gálán Budapesten.

Átlagosan 300-350 csoport szokott jelentkezni a megmérettetésre, ami körülbelül 5-6 ezer diákot jelent.

Az érdeklõdõk a www.drama.hu internetes oldalon találnak bõvebb tájékoztatást a programról.