Friss hírek

2010.11.30. 09:44

Kártérítési per kezdődik az iszapkatasztrófa miatt

<p>Kedden kezdődik a Fővárosi Bíróságon egy kártérítési per, amit egy devecseri lakos indított az iszapkatasztrófa miatt. A férfi a keresetében több mint 19 millió forint vagyoni és nem vagyoni kár megtérítést kér a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt től. (MAL Zrt.) a zagytározó gátjának október 4-én történt átszakadása miatt.</p>

A kártérítést követelő felperes házát, telkét és garázsát a katasztrófa során elborította és eláztatta a vörösiszap, így valamennyi vagyontárgya használhatatlanná vált. A károsult testvérénél lakik, kölcsönruhákban jár és kölcsönökből tartja fenn magát. A Fővárosi Bíróság mindezekre tekintettel még október 20-án ideiglenes intézkedést hozott, amelyben arra kötelezte a MAL Zrt-t, hogy 8 napon belül fizessen a károsultnak 10 millió forintot. Maga a kártérítési per kedden kezdődik, amelyben el kell döntenie a bíróságnak, hogy az alperes MAL Zrt. kártérítési felelőssége fennáll-e a zagytározó gátjának átszakadása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!