Helyi közélet

2014.03.29. 00:11

"A kevesebb több lenne"

Miskolc, Hejőkeresztúr - A Kanadából hazatért diákok arról számoltak, be, hogy ott sokkal jobb volt iskolába járni, mint itthon.

Miskolc, Hejőkeresztúr - A Kanadából hazatért diákok arról számoltak, be, hogy ott sokkal jobb volt iskolába járni, mint itthon.Miért kell olyan szabályokat bemagolniuk diákjainknak, amelyeket aztán nem használnak semmire, és miért kell olyan tananyagot a fejükbe gyömöszölni, amihez tulajdonképpen semmi közük nincs? A kérdések annak kapcsán merültek fel, hogy a Kanadából hazatért családok gyermekei arról számoltak be: a távoli országban teljesen máshogy oktatnak. Ők úgy fogalmaztak, hogy „lazább az iskola", de igazából nem erről van szó.– Kanadában és még sok más országban mindent a gyakorlati oldaláról közelítenek meg - jelezte lapunknak Kovácsné Nagy Emese, a hejőkeresztúri általános iskola igazgatója, egyetemi docens. – A kanadai diákok nem tanulnak meg olyan sok mindent, mint a magyar gyerekek. A szabályok közül például csak azokat, amelyeket tudnak is mire használni.

További részletek a www.eszak.hu-n és a szombati Észak-Magyarországban.

ÉM-HE


Kapcsolódó cikkek:

25.03.2014 | Borsod-Abaúj-Zemplén - Kanada után egy másik országban próbálnak meg boldogulni a megyénkbeli romák.


20.03.2014 | Miskolc - Levente Kanadában már középiskolába járt, itthon viszont még az általános sem végezte el.


18.03.2014 | Borsod-Abaúj-Zemplén - Miért maradtak le a Kanadából hazatért gyerekek a tananyaggal? Egy szülő megdöbbentő vallomása.


11.03.2014 | Miskolc - Probléma van az iskolákban a Kanadából hazatért, túlkoros gyerekekkel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában