Helyi közélet

2013.10.11. 19:41

Ahány bölcsis, annyi bölcsi...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Úgy tűnik, megyénkben minden gyermeket fel tudnak venni bölcsődébe.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Úgy tűnik, megyénkben minden gyermeket fel tudnak venni bölcsődébe.Országos politikai vita alakult ki a bölcsődei férőhelyek körül. A szocialista politikusok azt mondják, hogy kevés a férőhely, nem volt helyes bevezetni a szülőket terhelő gondozási díjat, és hogy a bölcsődei dolgozók nem kapnak tisztességes bért. A Fidesz politikusai viszont arra hivatkoznak, hogy folyamatosan bővítik a bölcsődei férőhelyeket, és megvan arra a remény, hogy a dolgozók fizetése hamarosan emelkedjen. Kíváncsiak voltunk megyénkben mi a helyzet a bölcsődékkel kapcsolatban.

Van elég hely

Miskolcon 10 bölcsőde van, összesen 756 férőhellyel, tudtuk meg Földessy Judittól, az Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény igazgatójától. Hangsúlyozta, minden gyermeket fel tudnak venni a bölcsődék, azonban az előfordulhat, hogy egy-egy intézményben már nincs üres hely, és akkor a szülőnek felajánlanak egy másikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában