Friss hírek

2009.02.03. 19:48

Zöldminiszterek találkozója - nem egy alkalomra ültek össze

<p>A tervek szerint rendszeresen egyeztetnek a korábbi környezetvédelmi miniszterek, valamint a jelenlegi tárcavezető. A zöldminiszterek először kedden ültek össze a Környezetvédelem című lap kezdeményezésére, de további megbeszéléseket terveznek. A mostani megbeszélésen az erdők ügye volt a fő téma.</p>

A környezetvédelmi kerekasztal első tanácskozásának fő témája az erdők ügye volt. A zöldminiszterek egyetértettek a jelenlegi tárca törekvésével, hogy a nemzeti parkokhoz tartozó erdőket közhasznú célt szolgáljanak. Ezen kívül szó esett energetikai, közlekedési kérdésekről, valamint környezettel kapcsolatos adóreformról.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón elhangzott: kétséges, hogy a gazdasági válság paradigmaváltást hoz-e a környezetvédelemben vagy zöld-ügy rosszabb helyzetbe kerül. Persányi Miklós és Szabó Imre is úgy látja, hogy szükség van paradigmaváltásra, "zöld forradalomra", de ez nem a közeljövőben következik be. Hosszú menetelés és kitartó munka vezet odáig - fogalmazott a jelenlegi zöldminiszter.

Az eseményen Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter mellett a zöldtárca korábbi vezetői, így Kóródi Mária, Baja Ferenc, Fodor Gábor, Ligetvári Ferenc, Persányi Miklós és Turi Kovács Béla vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!