Még több fiatal lehet vállalkozó

Akt.:
Még több fiatal lehet vállalkozó
Tovább bővült azok köre, akik támogatást vehetnek igénybe első vállalkozásuk beindításához. A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt keretében akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban is részesülhetnek a pályázók.

A program az Észak-Alföldi régióban is elérhető lesz, ahol hamarosan tájékoztató rendezvényeket tartanak a szervezők.

A programra most már a 18-25 év közötti, legalább egy hónapja álláskereső fiatalokon kívül azok a 25 és 30 év közötti pályázók is jelentkezhetnek, akik legalább egy hónapja regisztrált álláskeresők, nincs felsőfokú végzettségük és nem pályakezdők. A program szervezői szeretnék, ha minél több olyan fiatal jelentkezne hozzájuk, akik a vállalkozás indításához ötlettel, reális elképzeléssel és vállalkozói attitűddel rendelkezek. A vissza nem térítendő, legfeljebb 3 millió forintos támogatást ugyanis csak azok pályázhatják meg, akik részt vesznek egy képzésen és elfogadott üzleti tervvel hozzák létre vállalkozásukat. A program az Észak-Alföldi régióban is elérhető lesz, ehhez kapcsolódóan hamarosan tájékoztató rendezvényeket tartanak majd a szervezők. Ezt követően kezdődnek meg majd a képzések, amelyek résztvevői a vállalkozásuk elindításához szükséges legfontosabb ismereteket sajátíthatják el, így például a mentorok támogatásával megtanulják, hogyan kell üzleti tervet készíteni. A programot megvalósító Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) felkészült és tapasztalt szakemberei emellett kompetencia felméréssel, alkalmasság- és motiváció vizsgálattal, valamint személyes tanácsadással is segítik a vállalkozni vágyó fiatalokat. Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak újdonsült vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.

A Vállalkozz Magyarország! programról a szervezők az alábbi helyszíneken és időpontokban tartanak tájékoztató rendezvényeket az Észak-Alföldi Régió megyeszékhelyein, délután 5 órától:

November 30., Nyíregyháza, Keskeny u. 16.
December 7., Debrecen, Simonffy utca 21.
December 8., Szolnok, Kossuth Lajos út 18.

A pályázatról és a jelentkezés feltételeiről a www.vallalkozzmagyarorszag.hu/eszakalfold/ honlapon tájékozódhatnak.