Még tart az útfelújítás, az aszfaltozás már kész Mezőkövesdnél

Akt.:
Befejeződött az Andornaktálya-Mezőkövesd összekötő út aszfaltozása
Befejeződött az Andornaktálya-Mezőkövesd összekötő út aszfaltozása - © Fotó: mezokovesd.hu
Mezőkövesd – Július 30-ával befejeződött a 2502-es jelű Andornaktálya-Mezőkövesd összekötő út aszfaltozása a megyehatár és a 3-as főút között mintegy 3,2 kilométeren.

A szakemberek július 9-én megkezdték padkanyeséssel az előkészítő munkálatokat, ezt követőn profilmarást és burkolatkiegyenlítést végeztek, majd július 18-án kezdődött a melegaszfalt terítése finisherrel az összesen 19008 négyzetméteres felületen. Az aszfaltozás július 30-án befejeződött, a munkálatok padkaépítéssel folytatódnak, mely előreláthatóan 3 hétig fog tartani, a burkolati jeleket a kivitelező várhatóan augusztus közepéig felfesti. A forgalmas út legkritikusabb szakaszának felújítását kormányzati támogatás segítségével a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai végzik.

ÉM


A megújult Mezőnyárád és Mezőkeresztes közötti rész
Mezőkövesd - Az elmúlt időszakban a Borsodivánka és Tiszadorogma közötti út nyolc és fél kilométernyi részét újították föl Dél-Borsodban, s már jól lehet közlekedni a mezőnyárádi vasúti átjárótól Mezőkeresztesig. Folyik a munka a tardi bekötőúton és Cserépváralja felé is. Az elmúlt két hétben ko...