Még több szalmonella megbetegedés Székesfehérváron

Tovább emelkedett a szalmonella fertőzöttek száma Székesfehérváron, már 200 beteget tartanak számon. Az élelmiszerbiztonsági hivatal vizsgálja a fertőzés okát, megkezdték a beszállítók ellenőrzését.

18 tálaló- és 2 főzőkonyhát ellenőriztek, és közben megkezdték a péksüteményt, kenyeret sütő pékség és a húskészítmények beszállítóinak az ellenőrzését. Arra utaló jelet, hogy mi okozhatta a fertőzést, nem találtak eddig – tudta meg a Független Hírügynökség Sziebert Gergelytől, az MgSZH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának igazgatóhelyettesétől.

A fertőzés szeptember 8-án kezdődött, az élelmiszerek biztonságát ellenőrző igazgatósághoz 16-án érkezett a bejelentés, a vizsgálatok utána indulhattak csak.

Lencsés Gyöngyit a fehérvári kistérség tiszti főorvos helyettesét nem tudtuk elérni. Keddi tájékoztatása alapján 181 megbetegedés történt Székesfehérváron, közülük 95 esetben mutatták ki a szalmonella kórokozóját, 9 gyerek került kórházba. A Független Hírügynökség információja szerint azonban a betegek száma mára eléri a 200-at.

A Fejér Megyei Szent György Kórház orvosigazgató-helyettesétől, Szabó Gabriellától megtudtuk: szalmonellával a kórházban jelenleg nem kezelnek senkit.
– Független Hírügynökség –