Meg szeretnéd élni a kilencvenes éveidet? Sörözz, borozz, hízz egy kicsit!

Meg szeretnéd élni a kilencvenes éveidet? Sörözz, borozz, hízz egy kicsit!
© Fotó: Pixabay
Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Végre olyan irányba terelnek minket egészséges életmód jelszóval, amely nemhogy tiltja, de egyenesen előírja az alkoholfogyasztást, meg a csípőre növesztett úszógumikat.

Mint kiderült, még 2003-ban készült egy tanulmány, nagyjából 1700 idős, 90 éven felüli ember részvételével, amelynek célja az volt, hogy megállapítsa, milyen tényezők befolyásolhatják ennek a szép kornak a megélését. Meglepő módon olyan, első hallásra egészségtelennek tűnő elemekre mutatott rá a kutatás, amelyek véletlenül még élvezetesek is. Hihetetlen, ugye?

Kiderült, hogy fontos faktor lehet az alkoholfogyasztás. Természetesen a korlátlan mennyiségű szeszelés ezúttal sem kapott zöld utat, de a vizsgált alanyok körében többen napi rendszerességgel ittak meg 1-2 pohár sört, vagy bort, amely egyértelműen igazolja, hogy az alkohol kis mértékben valóban gyógyszer, továbbá rendszeres fogyasztása még nem egyenlő az alkoholizmussal.

A kaliforniai egyetem professzora, Claudia Kawas hozzátette, némi plusz testsúly sem árthat. Úgy tűnik néhány úszógumi, amely valahol a kórosan alacsony testsúly és az elhízottság közötti arany középutat képviseli, szintén szolgálhatja ügyünket:

Fiatalon nincs jelentősége annak, ha valaki picit sovány, de idősebb korban már nagyon rosszat jelent.”

Ezzel azonban nincs vége, akad még néhány apróság, amelyek segítségével sokat javíthatunk az esélyeinken. Korai halálunk ellen dolgozunk például, ha napi szinten körülbelül 2 órát töltünk valamilyen kedvelt hobbi űzésével, legalább 15-45 percet mozgunk, valamint legurítunk 2 csésze kávét.

Nem kell tehát lemondanunk az olyan élvezeti cikkekről, mint a koffein, vagy az alkohol, és felesleges néhány plusz kiló miatt éheztetnünk magunkat, nyugodtan élvezhetjük életünk hátralévő részét, minden csak a mértéktartáson múlik.

– Daily Mail –


London - Azok, akik lassan esznek, kisebb valószínűséggel híznak el - állapították meg japán kutatók, akik szerint a vacsora utáni rágcsálnivalók elhagyása, valamint ha az ember már nem eszik lefekvés előtt két órával segít, az egészséges testsúly elérésében és megőrzésében - írta a The Daily Telegr...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - 2014-ben a felnőtt lakosság több mint fele (55 százalék) túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, mindössze 11 százalékuk végzett legalább heti 150 percen át tartó testmozgást, kétharmaduk fogyasztott napi szinten zöldséget vagy gyümölcsöt, egynegyedük napi rendszere...

Winnipeg - A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével egy új kanadai kutatás szerint. A Canadian Medical Association Journalban (CMAJ) publikált tanulmányt a kanadai Manitoba Egyetem k...