Még nincs vége, de már bajnok

A debreceni motokrossz-versenyző, Nagy László lényegében az első teljes versenyszezonjában a 125 köbcentisek kategóriájában amatőr bajnoki címet ünnepelhetett, annak ellenére, hogy a sorozatból még egy forduló hátra van.

Remek kezdés

– Igazából először 2003-ban versenyeztem először, de akkor csak egy félidényt tudtam teljesíteni, ráadásul a tavalyi évet ki is kellett hagynom. Így az idei szezon volt az első, amikor a teljes versenyévadban starthoz tudtam állni – elevenítette fel az elmúlt éveket Nagy László, aki a Debreceni Motokrossz Egyesület versenyzője.

– Az idei amatőr bajnokság kilenc fordulóból áll, eddig nyolc viadalon vagyunk túl, és már most az utolsó, a tököli verseny eredményétől függetlenül bajnok lettem. A széria eddigi megmérettetésein hétszer tudtam nyerni és egyszer végeztem a második helyen, így sikerült elhódítanom összesítésben az elsőséget. A sorozatban az jelentette a legnagyobb kihívást, hogy számomra teljesen ismeretlen pályákon kellett versenyeznem, illetve először a létszám is kicsit meglepő volt, hiszen volt úgy, hogy 45 fő alkotta a mezőnyt, de harmincnál kevesebben sosem voltunk.

Az erő hatalma

A 26 éves motoros egy Suzuki nyergében aratta a diadalokat, de vajon mivel nőtt ennyire a mezőny fölé?

 – Úgy érzem, motorikusan elég jól el vagyok engedve, illetve a kondícióm volt az, ami hozzásegített a győzelmekhez – vélekedett a krosszozó. – A debreceni, mély homokos talajú krosszpályán készülök fel a versenyekre, s nyugodtan kijelenthetem, ennél rosszabb állagú versenypályát még nem láttam, nagyon sok energiát kivesz az emberből a Sámsoni út végén található hepehupás krosszkatlan. A rendszeres gyakorlás alatt az idők során megedződtem, megerősödtem, s mivel egy-egy viadal nagy igénybevételt jelent a versenyző számára, így sokat nyom a latba a kondíció.

Lépésről lépésre

Az amatőrök 125 köbcentis mezőnyében aratott bajnoki győzelem után Nagy Lacinak komoly tervei vannak a jövőt illetően.

– Annak ellenére, hogy a nagy cél az első osztályú bajnokságon való részvétel, fokozatosan akarok eljutni a legfelső kategóriába. Első lépésként még mindig az amatőrök között, de a 125 extra elnevezésű kategóriában akarok eredményt elérni. Ebben a mezőnyben egykori bajnokok, világbajnoki résztvevők szállnak harcba a bajnoki címért, s úgy gondolom, tőlük sokat tudok tanulni, és remélhetőleg gyorsulna az általam motorozott tempó is. Amennyiben jövőre ebben a mezőnyben is megállnám a helyem, azaz dobogón végeznék, akkor reálisan lenne esélyem arra is, hogy jó eredményt érjek el az első osztályban, és akkor két év múlva már a legjobbak között húznám a gázt.

B. N.További hírek a haon-sportoldal kategóriából