Még nincs pontos magyarázat

Még nincs pontos magyarázat
A Ligakupa 3. fordulójában szerdán 14 órától Nyíregyházán lép pályára a Diósgyőri VTK gárdája.

Még mindig a siófoki bajnokiról… Ahogyan arról beszámoltunk, Sisa Tibor vezetőedző hétfő délután találkozott a csapattal, és értékelte a Balaton-parti összecsapást.

– Videóról közösen megtekintettük a mérkőzést, s elmondtam, hogy hol követtünk el helyezkedési, illetve egyéb típusú hibákat – kezdte a szakember. – Amióta Miskolcon vagyok, tudom, hogy mit szeretnék elérni, s hogy ehhez mik szükségeltetnek. Nem vagyok az a kiabálós típusú edző; üvöltésre, ordításra nem volt szükség, hiszen azt gondolom: értelmes, felnőtt emberekkel vagyok körülvéve, akik megértik a gondolataimat. Az persze meglepett engem is, hogy ilyen nagy volt a kontraszt az Újpest elleni, és a szombati találkozó között, de még túl rövid idő telt el ahhoz, hogy a miértre pontos magyarázatot adjak.

Senkinek sincs

A piros-fehérek szerdán a Nyírségben, az ugyancsak élvonalbeli Spartacus otthonában szerepelnek, ott, ahol néhány hete küzdelmes bajnokit vívtak, és értek el emberhátrányban 2-2-es döntetlent. Akkor „Sisa mester” még a lelátón ült, s Benczés Miklós pályaedző vezényelte Lipuszékat.

– A múltkori, bőcsi mérkőzés előtt is hangsúlyoztam, hogy ezt a sorozatot egyfajta lehetőségnek tartom azok számára, akik kevés játéklehetőséghez jutnak a bajnokikon, továbbá a fiatalok számára – fogalmazott Sisa Tibor. – Ugyanis nálam senkinek sincs bérelt helye, aki megfelelően teljesít, az bekerülhet a csapatba, aki viszont nem, annak át kell adnia azt másnak. Természetesen, ha sikerül győznünk, jelesül Nyíregyházán, az sosem jön rosszul egy csapat számára.

A Diósgyőr vezetőedzője várhatóan a Vojinovics – Bokros, Kállai, Menyhért, Trbovics – Búrány, Takács, Szélpál, Gahwagi – Vranesevic, Szabó V. tizenegynek szavaz bizalmat Szabolcsban.

Az A csoport állása
1. Diósgyőr 2 2 – – 5-1 6
2. Vasas 2 1 1 – 5-1 4
3. Nyíregyháza 2 1 – 1 4-2 3
4. Debrecen 2 1 – 1 3-5 3
5. Bőcs KSC 2 – 1 1 1-2 1
6. Vác-Újbuda 2 – – 2 0-7 0