Még nem tudni mennyivel lesznek drágábbak a vonatjegyek

A gazdasági és közlekedési minisztériumban hétfőn az RTL Klub Híradójának még nem tudták megmondani, hogy pontosan mennyibe fognak kerülni a vonatjegyek május elsejétől. Átlagosan 17 százalékos lesz a drágulás, a MÁV szóvivője pedig elmondta, hogy az intercity hely- és pótjegyek ára nem változik.

A 17 százalék nem teljesen pontos, mert a jegyáraknál májustól jobban figyelembe veszik az utazás hosszát. Eddig ugyanis ha valaki 14 kilométerre utazott, akkor 20 kilométeres jegyet kellett vennie, de májustól elvileg lesz 15 kilométeres jegy is. Azt a MÁV szóvivője sem tudja pontosan, hogy a menetjegyek mennyivel drágulnak, mert a pontos árakat akkor lehet majd megtudni, ha a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiadja az erről szóló rendeletet. Erre már csak négy napjuk van.

A minisztériumban az RTL Klub Híradójának hétfőn nem tudták megmondani, hogy pontosan mennyibe fognak kerülni a vonatjegyek május elsejétől. A tarifaváltozások miatt viszont a MÁV május 7-ig meghosszabbította az áprilisi havi- és félhavi bérletek érvényességét, az elővételben megvásárolható dolgozói havi- és félhavi jegyeket pedig április 20-tól átmenetileg nem árusítja. A tanulók havijegye, illetve az egy utazásra és a menettérti utakra szóló jegyek elővételben továbbra is megvehetők.