Még nem tudni, hol van a Margitszigetről eltűnt fiú

Még mindig nem találják a Margitszigeten pénteken eltűnt két és fél éves gyereket. A keresés most úgynevezett közigazgatási eljárásban folyik tovább, a helyszíni kutatásokkal már a hétvégén felhagytak a rendőrök.

Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek annyit mondott, hogy a pénteken állítólag eltűnt kisfiú ügyében a XIII. kerületi rendőrök vizsgálódnak, úgynevezett hatósági közigazgatási eljárást folytatnak, mert bűncselekményre utaló jel egyelőre nincs.

Sass Oszkár arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy vizsgálják-e az édesanya felelősségének kérdését, illetve hogy a nő által elmondottak valóságtartalmát.

A két és fél éves gyermek édesanyja mellől tűnt el a sziget Árpád-hídhoz közeli részén a Pest felőli oldalon. Édesanyja azt mondta a rendőröknek: ő innivalóért indult, amikor észrevette, hogy a kisfia a Duna felé megy. Ekkor az anya elesett, beverte a fejét, és eszméletét vesztette. Mire magához tért már nem találta a gyereket.

A rendőrség korábbi közlése szerint a kisfiú 97 centiméter magas, szőke göndör haja van, szürkés-zöld szeme. Mikor eltűnt, szürke póló volt rajta autós emblémával, kék rövidnadrágja és kék szandálja volt.Sporthírek