Még nem múlt el a sztrájkveszély Ferihegyen

Közeledtek az álláspontok a Repülőtéri Dolgozók Független Szakszervezete és a Budapest Airport Zrt. közötti bértárgyalásokon, de a szakszervezet még nem elégedett a repülőtér-üzemeltető cég ajánlatával – derül ki az RFDFSZ-nek a csütörtöki béregyeztetés után kibocsátott közleményéből.

Az érdekvédők pozitív lépésként értékelik, hogy a BA engedett eddigi álláspontjából, és új, 6,5 százalékos béremelési ajánlatot tett, mértékével azonban elégedetlenek. Az RFDFSZ a további tárgyalások, a békés megoldás híve, ezért folytatja az egyeztetést a béremelésről. Egyúttal új munkacsoport megalakítását szorgalmazza a minimálbér-tábla megnyugtató rendezésére.

A Budapest Airport eredetileg 6,2 százalék béremelést ajánlott, a szakszervezet 9-10-et akart. A megegyezés elmaradása miatt két és fél hete – a Forma-1 Magyar Nagydíj befejezése után nem sokkal – hét és fél órás sztrájkot tartottak, óriási fennakadást okozva Ferihegy forgalmában. Ezután a BA a munkabeszüntetésre hivatkozva 5,5 százalékra csökkentette ajánlatát, amit tehát most 6,5 százalékra emelt.